2020-2.1.1-ED-2021-00129

nkfi_alapbol_megvalosulo_projekt_logo1_250x250

A projekt címe: HSUP ösztöndíjprogram megvalósítása

 

A projekt azonosító száma: 2020-2.1.1-ED-2021-00129

 

A (fő)kedvezményezett neve: Szegedi Tudományegyetem

 

A szerződött támogatás összege: 23 684 224 Ft

 

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

A projekt megvalósítás időszaka: 2021.03.01.-2021.06.30.

 

Szakmai vezető: Koppány Enikő

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt egy átlagon felüli hasznossággal rendelkező szakmai és financiális lehetőség volt, amely a Szegedi Tudományegyetemen elérte azon célkitűzését, hogy aktívan támogassa az egyetemi hallgatók innovációért és startup világért való érdeklődésének felkeltését.

Ezen cél elérése egy hosszabb folyamatnak az eredménye, mely az első félév végén beküldött onepagerekkel kezdődött, mivel ezt követően történt meg az ösztöndíj-támogatásra történő javaslat megtétele és a nyertes projektcsapatok kihirdetése. A javasolt projektek listája az SZTE esetén egy direkt erre a célra rendezett Online Hackaton keretein belül alakult ki, ahol az előzetes értékelések alapján beválasztott 11 SZTE-s projektcsapat küzdött meg a tovább jutásért, és a 3 napos rendezvény végén tartott, és szakmai zsűri által értékelt pitch előadásuk alapján került megnevezésre az SZTE által ösztöndíj támogatásra javasolt 7 projekt.

A támogatott projektcsapatok kiválasztását követően a szükséges adminisztratív teendők gyors elvégzése megtörtént, és a tervezetnek megfelelően a hallgatóknak járó ösztöndíjak kifizetése minden időszak esetén a támogatási szerződésben foglaltak által zavartalanul megvalósult. Ennek köszönhetően az addig is lelkes és tevékeny csapatok még aktívabban tudtak előre haladni az innovatív projektek megvalósításával. Ezt az alkotó folyamatot minden csapat esetén jelentős szakmai támogatás övezte a HSUP szakmai partnereinek és az SZTE Virtus program mentorainak személyében.

Az SZTE projektcsapatai az időszak során számos hazai és nemzetközi versenyen és rendezvényen vettek részt, mely során több díjat, elismerést és támogatót is szereztek. Továbbá ezen alkalmak során egyes csapatok tevékenysége felkeltette kockázati tőkebefektetők és piaci szereplők érdeklődését, így egyeztetések kezdődtek további lehetséges támogatásról vagy közös munkáról.
Az Egyetem neve:
Szegedi Tudományegyetem
Rövidített megnevezése: SZTE
Székhelye: Szeged, Dugonics tér 13.
Postacíme: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Központi telefonszáma: (62) 544-000

C_evszammal

Az egyetem megnevezése külföldi kapcsolataiban:
latinul:
Universitas Scientiarum Szegediensis
angolul:
University of Szeged
németül:
Universität Szeged
franciául:
Université de Szeged

Az Egyetem fenntartója:

Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány