Bezár

Internet

Nemzetközi design pályázaton taroltak az SZTE képrajz szakos hallgatói

Nemzetközi design pályázaton taroltak az SZTE képrajz szakos hallgatói

2021. május 19.
1 perc

Rekordszámú díjat zsebeltek be az SZTE JGYPK Rajz- Művészettörténet Tanszék hallgatói a United Design Alliance pályázatán. Összesen 16 minősített terv került be a katalógusba és a három legfontosabb kategóriából kettőben is elhozták a legjobbaknak járó elismeréseket - írja az egyetem.

Kiss Ferenc tervezőgrafikus vezetésével 2018 óta vesznek részt design munkáikkal a JGYPK képrajzosai. A korábbi évekhez képest is kiugróan jól sikerültek az idei pályaművek. A 16 minősített terv közül is kiemelkedik három hallgató teljesítménye. Teodor Flóra és Incze Vivien Grand-díjat, Szamos István Vilmos Gold elismerést hozott haza a versenyről. A díjazottak személyes üzeneteket is megfogalmaztak egy videó formájában munkáikról.


Teodor Flóra A hip-hop kultúra színességét szerette volna átadni munkájában. Külön motivációt jelentett számára, hogy táncol és élvezni annak dinamizmusát, életigenlő hangulatát.


Incze Vivien Erdélyből jött Szegedre tanulni. Elmondása szerint nem szokott pályázatokra nevezni, munkáját is kedvtelésből, saját örömére készítette, így nagyon meglepte, hogy első helyezést ért el.

Szamos István Vilmos egy órai projektjével nevezett, amivel az OTDK logópályázatát is megjárta. Munkája ,,egy formai-tipográfiai játék és egy redukált minimalista-geometrikus jelrendszeren alapul”, melyet a hallgató maga talált ki.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek