Bezár

Internet

Újabb 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb pedagógusképzések

Újabb 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb pedagógusképzések

2020. december 07.
1 perc

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara vezeti a pedagógusképzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen szintén az ELTE áll, a Természettudományi Karával. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara vezeti a pedagógus képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen szintén az ELTE áll, a Természettudományi Karával, a harmadik pedig a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara lett.


Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Szegedi Tudományegyetem vezeti, a második helyen a ELTE Bölcsészettudományi Kara áll, a harmadik helyen pedig a Debreceni Egyetem áll.


A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.


Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.


Link: eduline.hu

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek