Bezár

Internet

Hadiipari együttműködésekben is hasznosulhatnak a világszínvonalú hazai kutatás-fejlesztési infrastruktúrák

Hadiipari együttműködésekben is hasznosulhatnak a világszínvonalú hazai kutatás-fejlesztési infrastruktúrák

2020. december 19.
1 perc

Hadiipari együttműködésekben is hasznosulhatnak a világszínvonalú hazai kutatás-fejlesztési (k+f) infrastruktúrák – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel pénteken.

A tárca tájékoztatása szerit a német Rheinmetall AG Armin Papperger vezérigazgató, igazgatótanácsi elnök vezette delegációja az ELI-ALPS Kutatóközponttal való együttműködés lehetőségeit térképezte fel csütörtökön, Szegeden.


A düsseldorfi székhelyű védelmi ipari óriáscég és a magyar állam vegyesvállalata mintegy 60 milliárd forintból épít üzemet a kategóriájukban legkorszerűbbnek számító Lynx harcjárművek gyártására Zalaegerszegen. A városban működő, páratlan adottságokkal rendelkező ZalaZone járműipari tesztpályához kapcsolódva Európa egyik legkomplexebb off-road tesztkörnyezetét is kialakítják. A vegyesvállalat következő beruházásaként robbanóanyagokat, nagykaliberű lőszereket és aknavetőgránátokat gyártó üzemeket építenek Várpalotán – közölte az ITM.


A 2017-ben Szegeden átadott ELI-ALPS kutatóközponttal Magyarország legnagyobb k+f projektje valósult meg, amely világszínvonalú infrastruktúrát kínál a lézertechnológiák területén. A küldöttségnek és Gazsó Balázsnak, az ITM közigazgatási államtitkárának Szabó Gábor ügyvezető igazgató mutatta be az ELI-ALPS kapacitásait, főbb projektjeit, az azok köré épült innovációs ökoszisztémát. A zalaegerszegi üzem csütörtöki alapkőletételéhez kapcsolódó szegedi látogatás során a felek körvonalazták a cég és a lézerközpont közötti, jövőbeli együttműködés lehetőségeit – közölte az ITM.


Link: okosipar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek