Bezár

Internet

A Vajdaságból is jöttek az egyetem nyílt napjára: a képzési kínálat mellett bemutatták a fejlesztéseket is

A Vajdaságból is jöttek az egyetem nyílt napjára: a képzési kínálat mellett bemutatták a fejlesztéseket is

2019. február 02.
2 perc

Középiskolásokat és a szülőket tájékoztatta a továbbtanulásról és a felvételiről második összegyetemi nyílt napján az SZTE. Az informálás kari nyílt napokon és cset-üzenetekkel folytatódik. A Szegedi Tudományegyetem szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatása mellett a legújabb fejlesztésekről is szó esett a szombati programon.

Mindegyik érdeklődő középiskolásnak segítettek valamilyen tanáccsal a Szegedi Tudományegyetem nyílt napján szombaton. A Rektori Hivatal aulája most is megtelt, voltak akik a határon túlról érkeztek.
 

A középiskolásokat és a szülőket tájékoztatta a továbbtanulásról és a felvételiről második összegyetemi nyílt napján az SZTE szombaton. Bemutatták a teljes, több mint háromszáz szakból álló képzési kínálatot, és a kormányzati és uniós forrásokból megvalósuló fejlesztéseket is. A középiskolásoknak, ha kérték, még a jelentkezési lapot is segítettek kitölteni. Ezzel ezzel egyébként nem túl sokan éltek, ahogy a Vajdaságból érkezett Király Emese sem.
 
- Mindenki nagyon segítőkész volt, mindent megtudtam az engem érdeklő szakokról – mondta Emese, aki még nem döntötte el, hogy pszichológia szakra menne szívesebben, vagy anglisztikát tanulna.
 
Határozottabb volt viszont a szüleivel Domaszékről érkező Csanádi Zsófia. Ő egyértelműen kijelentette, hogy – bár még kicsit gondolkodik a dolgon – de óvodapedagógus szeretne lenni, de akár bölcsődében is szívesen dolgozna, csak gyerekekkel foglalkozhasson.
 
- Mi Pécsről érkeztünk, mert a lányomat az osztatlan tanárképzés érdekli. Bár még csak harmadikos, de szeretünk előre gondolkozni. Egyébként nagyon rendesek volta, minden információt megkaptunk, és a város is nagyon szép – mondta Kapronczai Hajnalka.
 
A nyílt napon az egyetem vezetése sajtótájékoztatót is tartott.
 
– A legtöbb uniós pályázati forrást az SZTE nyerte a hazai felsőoktatási intézmények közül: összesen több mint 48 milliárd 679 millió forintból valósulhatnak meg az oktatást, a kutatást és a gyógyítást szolgáló fejlesztések – jelentette be Fendler Judit. Az SZTE kancellárja több uniós projektre – például az Egészségtudományi Képzési Tömb, illetve az SZTE Fogorvostudományi Kar elhelyezésének tervére, a Skill laborra, a mentőautó-szimulátorra, a középiskolások idegennyelv tanulását segítő programra – is felhívta a figyelmet.
 
A hazai felsőoktatást érintő uniós projektekről pedig László András, a fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásért felelős miniszteri biztos számolt be.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek