Bezár

Internet

Átadták a start ösztöndíjakat

Átadták a start ösztöndíjakat

2019. november 28.
1 perc

Tavaly hirdette meg először a Szegedi Tudományegyetem Start ösztöndíjprogramját, mellyel azokat a tehetséges diákokat támogatják, akik első helyen jelentkeztek az SZTE valamely képzésére és fel is vették őket.

Ezeket az első éves hallgatókat az SZTE nyílt napján köszöntötték. Badó Attila, a Szegedi Tehetséggondozó tanács elnöke elmondta, idén 1321 végzős középiskolás pályázott, ebből 200-an kaptak 50 ezer forint összegű ösztöndíjat. – Az ösztöndíj odaítélésénél figyelembe vettük a tanulmányi átlagot, az érettségi eredményt, a nyelvismeretet és a szakmai versenyeken nyújtott teljesítményt.


Az ösztöndíjasok azonban nemcsak egyszeri pénzjuttatást, hanem az egyetemi beilleszkedést segítő mentori támogatást is kapnak. Az ünnepségen díjazták a 2018-2019-es tanévben a rendezvényeiken legaktívabban közreműködő pedagógusokat. – Ezt 2017 óta minden évben olyan tanárok kapják, akik elkötelezettek a diákok, a pedagógus hivatás és az egyetem iránt – hangsúlyozta Görög Márta, az Alumni ügyekért felelős rektori megbízott. Az év díjazottja Erdélyi Eszter, a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium magyar, történelem, mozgóképkultúra és médiaismeret szakos tanára lett. Szintén kiemelt nagyköveti címet kapott Almádi Róbert, a makói Návay Lajos Szakgimnázium magyar szakos tanára.


A nap további részében nyílt napon vehettek részt a továbbtanulás előtt álló fiatalok, akik képzési kiállításon a karok képviselőinek tehették fel kérdéseiket, Az egyetem 12 kara több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek