Bezár

Internet

Együttműködési megállapodás joghallgatók szakmai gyakorlatáról - A szegedi hallgatók és a Gyulai Törvényszék megállapodása

Együttműködési megállapodás joghallgatók szakmai gyakorlatáról - A szegedi hallgatók és a Gyulai Törvényszék megállapodása

2016. szeptember 17.
1 perc

Dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke és dr. Balogh Elemér, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja együttműködési keretmegállapodást kötött a jogász szakos hallgatók számára előírt szakmai gyakorlat megvalósításáról.

A megállapodás célja, hogy a szakmai gyakorlatok lebonyolításának szervezett kereteket adjon, és a jogszabályi előírásoknak megfelelően rögzítse a kötelező gyakorlat Gyula Törvényszéken történő teljesítésének kereteit. A szakmai gyakorlat során a gyakornokok megismerkedhetnek a bírósági munkával, és segít nekik a jogi egyetemen megszerzett elméleti tudás gyakorlatban történő alkalmazásának elsajátításában, valamint a kompetenciák fejlesztésében.


Nem titkolt cél az is, hogy a bírósági munka iránt felkeltsük a joghallgatók érdeklődését, és később, a diploma megszerzése után egyre többen válasszák a bírói hivatást. Fontosnak tartjuk, hogy mielőtt a hallgatók elkötelezik magukat egy-egy jogászi hivatásrend mellett, betekintést nyerjenek a munka szépségeibe és nehézségeibe egyaránt. A bírói munka ugyanis nemcsak a híradásokban is látható tárgyalótermi munkából áll, hanem egy rendkívül összetett, szerteágazó tevékenység. A szakmai gyakorlat alatt bírák mellé beosztva mindezekbe bepillantást nyerhetnek.


A szakmai gyakorlatot a hallgatók – választásuk szerint - a Gyulai Törvényszéken, valamennyi Békés megyei járásbíróságon, a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, valamint a Cégbíróságon is teljesíthetik.


Link: jogiforum.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek