Bezár

Érdekességek a természettudományok világából

Amiláz enzim által katalizált reakció vizsgálata

Amiláz enzim által katalizált reakció vizsgálata

2011. november 14.
1 perc

A: nyálban

Az amiláz enzim szubsztrátja a keményítő, melynek kimutatása Lugol próbával, a katalízis során keletkező termékek (redukáló cukrok) kimutatása pedig Fehling próbával történik.


B: mikrobák esetében

Egyes mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) is képesek keményítőbontó enzim, amiláz termelésére. A mikrobák által termelt amiláz exoenzim, melynek aktivitását a táptalajban lévő keményítő bontásával mutatjuk be. Bemutatjuk, hogy az amiláz termelését indukálni kell, illetve konstitutív amiláz termelő mutánsokat is bevonunk a kísérletbe.

Előadás megtekintése:

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

  • *
    feb
    8
    SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged Ady tér 10.)
    09:00 - 13:00
    SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged Ady tér 10.)
    09:00 - 13:00
  • *
    feb
    10
    SZTE BBMK Liszt terem (Szeged, Tisza Lajos krt 79-81.) Gál Ferenc Egyetem Vántus IstvánZeneművészeti SzakgimnáziumKamaraterem (Szeged, Roosevelt tér 6.)
    10:00
    SZTE BBMK Liszt terem (Szeged, Tisza Lajos krt 79-81.) Gál Ferenc Egyetem Vántus IstvánZeneművészeti SzakgimnáziumKamaraterem (Szeged, Roosevelt tér 6.)
    10:00
  • *
    feb
    10
    SZTE BBMK Liszt terem (Szeged, Tisza Lajos krt. 79-81.)
    18:30 - 19:30
    SZTE BBMK Liszt terem (Szeged, Tisza Lajos krt. 79-81.)
    18:30 - 19:30
  • *
    feb
    13
    SZTE Rektori Hivatal Díszterem ( Szeged, Dugonics tér 13. )
    10:00 - 15:30
    SZTE Rektori Hivatal Díszterem ( Szeged, Dugonics tér 13. )
    10:00 - 15:30

Kapcsolódó hírek