2024. április 18., csütörtök

Kiemelt_AMM

Megjelent a 2016-os SZTE Alma Mater Magazin

„Színes összefoglalók, érdekes interjúk a Szegedi Tudományegyetem életéről, az SZTE jelenlegi és egykori hallgatóiról, munkatársairól!” Így ajánlja az olvasó figyelmébe a szerkesztő a nyomtatásban és online változatban is lapozgatható SZTE Alma Mater Magazint.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Az SZTE Alma Mater egy olyan közösség, amely önmagáért tesz” – fogalmaz az olvasót köszöntve Görög Márta. Az SZTE Alma Mater vezetője hisz a közösség tudásteremtő erejében. Az erre a meggyőződésre alapozó Alma Mater-szolgáltatások közül az egyik az idő egy-egy szakaszának eredményeit és értékeit összegző magazin.

 

 

Nyomtatva az ötödik

A 2016. év végi Alma Mater Magazin immár az ötödik olyan kiadvány, amely nyomtatásban is megjelent, viszont ez az első, amely nem pályázati forrásnak köszönheti létezését – tudtuk meg Schwimmer-Tóth Tímeától. A 2016-os SZTE Alma Mater Magazin, azaz az AMM szerkesztője aláhúzta: „Mindig próbáljuk összefoglalni az egyetemen és az SZTE Alma Mater életében történt legfontosabb és legérdekesebb momentumokat.”

 

„Szeretnénk bemutatni, mi történt a volt hallgatókkal, ráirányítani a figyelmet az egyik zászlós hajónkra, az alumni mentorprogramra, ahol a volt hallgatók segítik a jelenlegi hallgatókat” – lapoz a magazinba a szerkesztő, majd hozzáteszi: „Egyébként januárban indul az új ciklus mentortoborzása”.

 

 

A hívószavaktól a montázson át a reklámig

A Díjazott orvosok: párban családban és a munkában című párhuzamos interjúban a L’Oreal Unesco díjas Farkas Klaudia és a Junior Príma díjat elnyert Maléth József válaszol olyan hívószavakra, mint a „kitüntetés” vagy a „kívánság”.

A művészet és a katartikus élmény segít a tanulásban és növeli a kreativitást. Ez állítja biológusként az akadémikus Freund Tamás, a nemzetközi hírű agykutató, akiről kiderül: SZTE „öregdiák”. A matematika világáról lebbenti föl a fátylat a „hálóelmélész” Czédli Gábor portréja.

 

A sorozatfüggőknek is kínál csemegét a 2016-os AMM. A Szegedi Egyetem Magazin, vagyis a SZEM új, „világjáró SZTE-sek” című sorozatában épp „Pekár Tamás (ÁJTK’ 01) alias Hedge” mesél svájci élményeiről. Míg a Tudós hobbik-sorozatból az SZTE ZMK dékánját, Tóth Pétert a felhők felett járó zeneszerzőt ismerhetjük meg.

A kultúrafüggőknek a Szegedi Egyetemi Színház izgalmas évadát Varga Norbert művészeti vezető értékeli. Simon Bogi pedig elárulja: miért köszöni az SZTE-nek, hogy vegyész helyett musical színész lett.

A hirdetés is olvasmány itt.

 

Jubileumokat, a 2016. év egyetemi történéseit is leltározza az SZTE Alma Mater Magazin. A Mentor Feddback, a Hónap Alma Mater-tagja körkép mellett az olvasó választ kap arra a kérdésre is, miként újul meg az Alma Mater honlap és Miért jó Alma Mater tagnak lenni?

Fotók, montázsok villantják föl a múlidéző JATE-buli, a félszáz éves Móra kolesz rendezvényén történteket ugyanúgy, mint ahogy fényképek segítségével pillanthatunk a 60 évvel ezelőtti múltba a MEFESZ 1956-os megalakulásáig, illetve a Szeged új jelképét jelentő ELI-ALPS Kutatóközpont jelentette jövőbe.

 

 

Ingyen olvasmány

A 2016-os SZTE Alma Mater Magazin 2000 példányban nyomtatásban is elkészült, karácsonyi ajándékként kapták a szegedi tagkártyás SZTE Alma Mater-tagok, a többit pedig az egyetemi épületekben, az Alma Mater-rendezvényeken lehet elérni.

A 2016-os AMM online változata itt elérhető.

 

A korábbi Alma Mater Magazinokba is érdemes belelapozni, ezek itt megtalálhatóak. A kari számokkal együtt megjelenő kiadványokat itt olvashatja.

 

„Online verzió 2010 óta minden évben készült az SZTE Alma Mater Magazinból. 2014 óta jelentkezünk kari számokkal is, ezek csak online elérhetőek”- magyarázta Schwimmer-Tóth Tímea. 2016-ban 3 kari szám készült, köszönhetően az SZTE GTK, az SZTE BTK és az SZTE ETSZK aktivitásának.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés