szent_gyorgyi_szobor_rektori_kiemelt

XXII. alkalommal kerül megrendezésre a Szent-Györgyi Napok

A Szegedi Tudományegyetem egészségügyi karainak hagyományos rendezvényét, a Szent-Györgyi Napokat idén november 12-én és 13-án rendezi meg Egyetemünk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A Richter Tudós Klub programjain az érdeklődők az orvosi, gyógyszerészeti tudományos élet középpontjában álló témákról hallgathatják meg elismert szakemberek előadásait.


Az ÁOK, a GYTK, a FOK, az ETSZK és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ központi ünnepségét november 13-án, pénteken délelőtt 10 órától rendezzük meg a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében (az Ady tér 10. szám alatt). Az ünnepséget Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg, majd a négy kar dékánja, valamint a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ számol be az elmúlt év eredményeiről. Ezt követően adják át a elismeréseiket és díjaikat a karok és a Klinikai Központ; jubileumi diplomáikat az SZTE ÁOK és az SZTE GYTK; emellett Címzetes Főorvosi Cím Emléklapokat is átadnak a 20 éve praktizáló családorvosoknak, körzeti gyermekorvosoknak és fogorvosoknak.


November 13-án délután rendezzük az Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi, Egészségtudományi és Szociális Képzési, valamint a Fogorvostudományi Kar tudományos konferenciáját is, melynek során a SZTE ÁOK Tanári Testület ünnepi ülésével összekapcsoltan a Doktori Iskolák képviselői számolnak be kutatási eredményeikről, tudományos célkitűzéseikről a Szemészeti Klinika tantermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés