Bezár

SZTEhírek

asztalitenisz_es_ergometer1

Érmek és értékes helyezések a MEFOB-on – több sportágban sikeresen szerepelt az SZTE

Érmek és értékes helyezések a MEFOB-on – több sportágban sikeresen szerepelt az SZTE

2024. május 23.
5 perc

Kimagasló eredményeket ért el a Szegedi Tudományegyetem a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) versenyein. Az SZTE hallgatói több sportágban is sikeresen szerepeltek. Többek között tollaslabdában, asztaliteniszben, atlétikában és vívásban is büszkék lehetünk egyetemünk versenyzőire.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) több kategóriában is szép eredményeket ért el az SZTE. Egy korábbi cikkben már írtunk a SZTE Vívó Klub versenyzői által elért eredményekről, ám a felsőoktatási intézmények tanulói számára a tavasz a megmérettetések időszaka. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói több mozgásformában is próbára tehették magukat.


Atlétika

noi_suly_1es_2.hely_j

Az idei Atlétika MEFOB-nak Veszprém adott otthont. A kétnapos versenyen a hazai felsőoktatás legkiválóbb atlétái vettek részt, melyen a Szegedi Tudományegyetem több karának hallgatói is képviseltették magukat a különböző versenyszámokban. A versenyen résztvevő 25 csapat közül az SZTE az előkelő 11. helyen végzett. A csapat tagjai: Klingl Réka, Veiland Violetta, Losonczi Csongor, Csizmazia Áron, Tóth Kristóf, Bárdos Balázs, Jeremiás Donát.

Eredmények:

1. hely: Veiland Violetta (súlylökés)

Klingl Réka (diszkoszvetés)

2. hely: Kling Réka (súlylökés)

Csizmazia Áron (súlylökés)

3. hely: Losonczi Csongor (kalapácsvetés)

5. hely: Csizmazia Áron (diszkoszvetés)

6. hely: Bárdos Balázs (gerelyhajítás)

Jeremiás Donát (400 m síkfutás)

5. hely: Tóth Kristóf (magasugrás)

10. hely: Jeremiás Donát (800 m síkfutás)

csapat

Sportmászás

Sportmaszo7

18 egyetemistával és két oktatóval vett részt az SZTE az egyetemi megmérettetésen. A szegedi egyetemen régóta nagy népszerűségnek örvendő testnevelési kurzusként is felvehető falmászás sportágban nem csak szabadidős jellegű mászásra van lehetőség.

Sportmaszo5

Résztvevők:

Baka Dániel – amatőr – nehézségi 4.hely
Domján Fanni
Eperjesi Kíra
Fakan Lilien – amatőr – boulder 3.hely
Faragó Zsombor
Fejes Vera – profi kategória
Gyenes Máté – profi kategória
Hallóssy Levente
Horváth Csaba
Horváth Karacs Ákos – profi kategória
Jurkovich Balázs – amatőr – nehézségi 5.hely
Király Győző – amatőr – nehézségi 1.hely; boulder 4.hely
Lázár Balázs
Peredi Luca – amatőr – boulder 5.hely
Petrovay Balázs – amatőr – boulder 1.hely; nehézségi 2.hely; gyorsasági 2.hely
Simon Kornél
Szigethy Róbert – profi kategória
Zsiros Dávid

Sportmaszo2

Tollaslabda

2024. április 27-28. között Cegléden rendezték meg a Tollaslabdázók Egyetemi és Főiskolai Magyar Bajnokságát. Egyéni küzdelmekkel vette kezdetét a verseny, amelyen Vér Zsófi, Kóta Máté és Pápai Balázs vettek részt. Zsófi és Máté negyeddöntőig jutottak, Balázs bronzérmet nyert egyes kategóriában. Férfi párosban Balázs és Máté harmadikok lettek. Csapatversenyben az SZTE az első fordulóban a BME csapatát múlta felül 4-1 arányban. Az ezt követő meccsen a későbbi bajnok PTE ellen 1-4-es vereséget szenvedett, majd az utolsó találkozón a BCE ellen 4-1-es győzelmet aratott. Az SZTE csapata így tehát ezüstérmet nyert.

Tollaslabda

Az SZTE csapat tagjai: Vér Zsófi, Kóta Máté, Pápai Bálint, Pápai Balázs.

Asztalitenisz és ergométer

Az asztalitenisz és ergométer MEFOB-ot a MEFOB Fesztivál (MEFOB FESZT) keretein belül rendezte meg a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség és a Széchenyi Egyetem. A Fesztiválnak Győr adott otthont, amely április 30 – május 3. között tartott. Az SZTE két sportágban 9 sportolóval képviselte magát.

asztalitenisz_es_ergometer6

Eredmények (asztalitenisz):

asztalitenisz_es_ergometer3

Női egyéni: 2. hely: Fejős Anna

Női csapat: 3. hely: csapattagok: Fejős Anna, Kiss Dorottya, Kiss Rebeka

Eredmények (ergométer):

Férfi munkavállalói: 1. hely: Márkus Viktor

asztalitenisz_es_ergometer4

Cheerleading

Az SZTE két cheerleading kategóriában indított egységet. Senior Show Cheer Team (SSCT) kategóriában az SZTE-SZRSC PomPom Girls 16 fős csapata indult, Senior Coed Group Stunt Level 4 (SCGS L4) kategóriában a Skywalkers Cheerleading csapat 4 tagja. Mindkét versenyszámban szoros versenyben az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

szrsc_pompom_girls

– A PomPom Girls alapvetően mazsorett sportban versenyez, ezért nagyon sokat kellett készülnünk, hogy egy cheerleading versenyen jól tudjunk szerepelni. Teljesen új koreográfiát és emeléseket tanultunk, valamint a show jelleg miatt Barbie jelmezt öltöttünk. Nekem régi vágyam volt, hogy szőke póthajjal álljunk a színpadra, amihez a Barbie téma adta magát. A majdnem 5 perces koreográfia alatt Barbie Landbe repítettük a nézőket. Nehéz volt a felkészülés a mazsorett országos bajnoksággal párhuzamosan, de a tavalyi Cheer MEFOB bronzérem lelkesített minket. Azzal a tudattal álltunk a színpadra, hogy most kell mindent beleadni, mert a csapat oszlopos tagjai közül többen már végeztek az egyetemen, így jövőre nem tudnak indulni a MEFOB-on. Örülünk a negyedik helynek! Erős volt a mezőny, 6 egyetem képviseltette magát, és mi voltunk az egyetlen, csak lányokból álló csapat, ami miatt még büszkébbek vagyunk az eredményre – mondta dr. Uhljar Luca, az SZTE-SZRSC PomPom Girls edzője, aki maga is versenyzett a csapatban.

Az SZTE delegáció tagjai:

Senior Show Cheer Team kategória: Buza Alexa, Csizmár Adrienn, Dobozi Vivien, Ecker Evelin, Hegyi Réka, Jójárt Emese, Kobrehel Nikolett, Kondász Andrea, Koskai Odett, Lelóczki Éva, Lesták Fanni, Mencseli Réka, Oravecz Fanni, Ördög Boglárka, dr. Uhljar Luca, Zacsik Nóra.

Senior Coed Group Stunt Level 4 kategória: Jáksó Ábel, Papp Gergely, Purcsi Kata, Szabó Kata

Felkészítők: Emily Boros, Vrazsovits Rita.

Sárkányhajó

Az SZTE ismét képviseltette magát a Sárkányhajó MEFOB I. fordulóján, amelyet idén a MEFOB Fesztiválon rendeztek meg. 9 egyetem hallgatói csaptak össze a vízen. A hivatalos megnyitót követően 200 méteres időmérő futamokban vettek részt a csapatok, amelynek eredményei alapján került kialakításra a rövid táv döntőseinek listája, valamint a 2000 méter indulási sorrendje is. A szegediek tavalyi formájukon javítva, magabiztosan kerültek be a legjobb 3 csapat közé, ahol a PTE és az SZE hajók álltak még a rajtvonalhoz. A versenyszám igen izgalmasnak bizonyult, az SZTE sárkányhajósai magabiztosan jöttek ki a rajtból, 2 másodpercet javítottak az előfutamhoz mérten, végül a 3. helyezést érték el.

További eredmények

- Karate MEFOB: Az SZTE képviseletében Tálas Bendegúz a -75 kg-ban az 1. helyen, míg Kerti Kelemen a -67 kg-ban 3. helyen zárt.

- Vízilabda MEFOB (MEFOB Feszt): SZTE 6. helyezés

- Torna MEFOB: SZTE 5. helyezés

Mátó Gábor

Fotó: MEFS Facebook-oldala (Egyetemi sport) és a csapatok saját képei

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek