Bezár

SZTEhírek

Jotekonysagi_vadaszat_szentesi_adomanyatado_1

Ultrahang-készüléket adományoztak a szentesi kórháznak

Ultrahang-készüléket adományoztak a szentesi kórháznak

2024. július 06.
2 perc

Több mint kétmillió forint gyűlt össze Csongrád-Csanád vármegyében a 2023. decemberi országos jótékonysági vadászaton. Az összegből, amelyet a Dr. Bugyi István Kórházért Alapítvány egészített ki, a hagyományoknak megfelelően hiánypótló orvosi eszközt szereztek be. Egy új ultrahang-készüléket adományoztak a szentesi kórház gyermekosztályának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tizenegy éve minden decemberben megrendezik az országos jótékonysági vadászatot, amely 2023-ban december 27-én volt. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. idén országszerte 23 gyermekintézményt támogat összesen 51,2 millió forint értékben. Csongrád-Csanád vármegyében ezúttal az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum gyermekosztályára esett a választásuk, amelyet – a helyi orvosok által fontosnak tartott – orvosi eszközzel támogattak. A jótékonysági vadászat 2,1 millió forintos felajánlását a Dr. Bugyi István Kórházért Alapítvány egészítette ki majdnem 1 millió forinttal, így vásároltak egy GE Vscan Air CL ultrahang-készüléket. Az adományt július 3-án adták át Dr. Tóth Edit osztályvezető főorvosnak.

Jotekonysagi_vadaszat_szentesi_adomanyatado_2

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az adományátadó eseményen köszönetet mondott három vadászatra jogosultnak, akiknek a területén megvalósulhatott a jótékonysági program: ez a Szegedi Vadásztársaság, a Levelényi Földtulajdonosok Vadásztársasága és a Dorozsmai József Attila Vadásztársaság. Az ügyvezető a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő jótékonysági vadászatok eredményét is összegezte. Mindeddig 221,7 millió forint értékben támogattak magyarországi egészségügyi intézményeket, 389 darab korszerű orvosi eszközt adományoztak, így több mint 225 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá.

Az adományátadáson részt vett Gémes László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés elnöke, aki egyben az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezetének elnöke is, valamint Jéri Tamás világ- és Európa-bajnok koronglövő, az OMVK Csongrád-Csanád vármegyei nagykövete és Hevér Zsolt, az OMVK Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezetének titkára.

SZTEinfo

Fotó: Kovács Erika

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek