Bezár

SZTEhírek

kepfeldolgozo_nyari_iskola

Tizenöt hallgató vett részt Szegeden a Nemzetközi Képfeldolgozó Nyári Iskolán

Tizenöt hallgató vett részt Szegeden a Nemzetközi Képfeldolgozó Nyári Iskolán

2024. július 23.
1 perc

2024. július 11. és 20. között rendezte meg 32. alkalommal az SZTE TTIK Informatikai Intézete a Nemzetközi Képfeldolgozó Nyári Iskolát (Summer School on Image Processing).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen összesen 15 egyetemi hallgató vett részt Szerbiából, Romániából, Olaszországból, Szlovéniából, Bulgáriából és Magyarországról. A hallgatók többsége és több oktató is CEEPUS ösztöndíj támogatással vett részt az Image Processing, Information Engineering & Interdisciplinary Knowledge Exchange hálózaton belül.

A résztvevők délelőttönként előadásokat hallgattak különböző képfeldolgozási témakörökben, mint például számítógépes tomográfia, orvosi képfeldolgozás, mesterséges intelligencia és kvantum számítások alkalmazásai a képfeldolgozás területén, robotika és virtuális valóság.

A hallgatók délutánonként nemzetközi csapatokban projekteken dolgoztak, amelynek eredményeit a nyári iskola végén mutatták be, és a munkákat nemzetközi zsűri rangsorolta.

A nyári iskola programjában volt pihenőnap is, amikor egy tiszai hajókiránduláson vettek részt a hallgatók és oktatók.

A Nemzetközi Képfeldolgozó Nyári Iskola részletes programja megtalálható a https://www.inf.u-szeged.hu/~ssip/2024 weboldalon.

A hallgatók többsége személyesen vett részt, de lehetőség volt online részvételre is, amit a Tuxera által biztosított kamera és audio rendszer segítségével tudott megvalósítani az Informatikai Intézet, Az Informatika Oktatásért és Kutatásért Alapítvány közreműködésével. A rendezvényt támogatta még a GE HealthCare és az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar.

SZTEinfo



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

  • *
    júl
    24
    6720 Szeged, Dugonics tér 13.
    18:30 - 22:00
    6720 Szeged, Dugonics tér 13.
    18:30 - 22:00

Kapcsolódó hírek