Bezár

Újság

Print - 2012. november

Print - 2012. november

2013. szeptember 12.
15 perc

44.hét

(2012.10.29-2012.11.04.)

 

Új üvegház a füvészkertben – Nem kell többé fóliasátrat építeni. Mintegy 140 millió forintból, európai uniós pályázat segítségével új üvegházat építettek a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében, amely az idén 90 éves. Szubtrópusi és mediterrán növények kaptak új, korszerű "lakást" az SZTE Füvészkertben, az újszegedi Lövölde utcában. Európai uniós KEOP-pályázat segítségével, mintegy 140 millió forintból valósult meg az üvegház építése, amely április végén kezdődött, és nemrég fejeződött be.

Délvilág

Délmagyarország 

 

 

Emlékérme Szent-Györgyi Albertről - A Szent-Györgyi-évhez kapcsolódva tartottak tegnap versenyt a Szegedi Tudományegyetemen 35 középiskolás csapat számára. A Nobel-díjas tudós életéről szóló egész napos vetélkedő szünetében bemutatták a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott emlékérmet. Schmidt Andrea fotóján a Vékony Fanni tervezte alkotás mindkét oldala látható. "Látni, amit mindenki lát, és gondolni, amit még senki nem gondolt."- idézte fel az alkotó az érmén az egykori szegedi rektor híres mondatát.

Délvilág 

Délmagyarország 

 

 

A lézerközpont mellé állt a kormány - Politikai támogatást élvez a szegedi lézerközpont ügye - erősítette meg egy pénteken megjelent kormányrendelet-módosítás. Ismert, a kabinet augusztusban a projekt teljes felülvizsgálatáról döntött. A tudományos munka nem állt meg: készül a megvalósíthatósági tanulmány. Ez az írásos közlés megerősítette, amit már hetek óta hallottunk informálisan: politikai támogatást élvez a lézerközpont ügye.

Délvilág 

Délmagyarország

 

45. hét

(2012.11.05.- 2012. 11. 11.)

 

Francia egyetem nyílik Szegeden - Önálló francia egyetem nyílik a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán működő Európa-tanulmányok Központban folyó nemzetközi tanulmányok képzésére alapozva. Az egyetem alapítását Martonyi János külügyminiszter jelentette be Párizsban, ahol francia kollégájával több megállapodást is aláírt a magyar- francia gazdasági és kulturális együttműködésekről. Martonyi elmondta: az egyetemről már megszületett az elvi döntés, és hamarosan kormánydöntés is várható az ügyben.

Délvilág 

 

 

Zöld Egyetem - 7 tonna iratot gyűjtött össze az SZTE selejtezési kampánya október 11. óta. A szegedi egyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága Szolgáltatás Szervezési Irodája úgy gyűjti össze a fölöslegessé lett iratokat, hogy azok elszállításáról, megsemmisítéséről és újrafelhasználásáról is gondoskodik. Ez is támogatja az SZTE Zöld Egyetem minősítését. A mindennapokban keletkező, bizalmas információkat nem tartalmazó papírhulladékot továbbra is a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőkben helyezik el.

Délvilág 

 

 

Előadás a nemzetközi hungarológiáról - Pál József, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati rektorhelyettese előadást tartott a Magyar Rektori Konferencia Nemzetközi Bizottsága október 31-i ülésén a nemzetközi hungarológiáról. (A témáról a Magyar Tudomány októberi számában jelent meg a szegedi professzor tanulmánya.) A Magyar Rektori Konferencia Nemzetközi Bizottsága egyetemi társelnökévé választotta Pál Józsefet.

Délvilág

Délmagyarország

 

 

Antropológusaink a National Geographicban – A magyar National Geographic szegedi antropológusok kutatásaival foglalkozik. A lap szeptemberi száma több mint tíz oldalt szentelt a szegedi antropológusok által végzett Szent László-kutatásnak. Októberben interjú jelent meg a projektet szervező Kristóf Lilla Alida antropológussal. Az SZTE Biológia Doktori Iskola Embertani Tanszéken dolgozó doktorandusz a 2007 óta tartó másik vizsgálatsorozatban is kulcsszerepet töltött be: Széchényi Pál (1645-1710) kalocsai érsek múmiáját analizálták.

Délvilág

Délmagyarország 

 

 

Mi a projekt? - Új tárgy a projektmenedzsment a Szegedi Tudományegyetemen, a kor szülte új ismereteket több szakon is oktatják. Így például a mérnöknek készülő, illetve az andragógia és kulturális mediáció témákkal találkozó fiataloknak is. Számukra - az SZTE Mérnöki Karán és Juhász Gyula Pedagógusképző Karán egyaránt - hasznosítható jegyzetet írt az egyetem két oktatója. - A Projektmenedzsment 1.0. című kötet Gulyás László (SZTE MGK) és Keczer Gabriella (SZTE JGYPK) munkája.

Délvilág 

Délmagyarország 

 

 

Idegkutatók közleménye - A Nature Review Drug Discovery folyóirat elfogadta közlésre szegedi idegkutatók közleményét. A tekintélyes, 29-es impaktfaktorú lapbeli publikáció online 2012 novemberétől, nyomtatásban pedig várhatóan 2013 januárjától lesz majd olvasható. A tanulmány szerzői a Szegedi Tudományegyetem neurofarmakológiai csoportjának munkatársai - Vécsei László (Neurológiai Klinika), Szalárdy Levente (Neurológiai Klinika), Fülöp Ferenc (Gyógyszerkémiai Intézet) és Toldi József (Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszék)

Délvilág

Délmagyarország

 

 

Az RMG Lándzsától a Multivitaminokig - A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyére összesen 29, Csongrádból 13 iskola küldött csapatot - ez 44 százalékos arány. A vetélkedőn megméretkező 16 megyebeli diákcsoport közül minden negyedik - összesen 4 - küzdötte be magát a hatos döntőbe. A szegedi egyetem Szent- Györgyi Tanulmányi Versenyén a számítógépes teszt kitöltéséből álló első fordulóban 36 csapat méretkezett. A legjobb két, így döntős csapat: a makói József Attila Gimnázium JAG-uars és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium HMG csapata lett 33-33 ponttal.

Délvilág 

Délmagyarország 

 

 

Új kapuk a hallgatók előtt - A Csongrád megyei utánpótláscsapatokat bemutató sorozatunkban ezúttal az SZTE EHÖK SE következik, amely ettől a félévtől már 12 szakosztály 200 egyetemi hallgatója számára biztosít állandó sportolási és versenyzési lehetőséget. Nem sok egyesület mondhatja el magáról, hogy három év alatt megduplázza egyébként sem kevés szakosztálya számát. A 2009-ben alakult SZTE EHÖK SE elérte ezt a bravúrt, hiszen szeptembertől már 12 csapat versenyez a Szegedi Tudományegyetem színeiben.

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

Szent-Györgyi Albert- emlékkoncert - November 10-én, szombaton 19 órakor kezdődik a nagyszínházban azaz emlékkoncert, amelyet a Szent-Györgyi-emlékév programsorozatának részeként rendeznek a 75 évvel ezelőtt Nobel-díjjal kitüntetett szegedi professzor tiszteletére. Köszöntőt mond Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Az 1937-es ünnepi hangverseny műsorából elhangzik Brahms Akadémiai ünnepi nyitánya, Beethoven VII. szimfóniája és Berlioz Rákóczi- indulója.

Délvilág

Délmagyarország

 

 

Múltat idéz és megújul a SZESZ – Három új bemutatót tervez a tízéves társulat. Az elmúlt tíz évben körülbelül hetvenen tartoztak a jubiláló Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) társulatába. A kerek évfordulót három bemutatóval ünnepli a Varga Norbert vezetésével működő közösség. - A Szerelmem, Elektra című előadás volt az első bemutatója a 2003 nyarán alakult Szegedi Egyetemi Színháznak. Czene Zoltán - aki ma a hallgatói társulatnak otthont adó Szegedi Pinceszínház titkára - találta ki, hogy alakuljon egy hiánypótló társulat, ahova diákszínjátszóként lehet jelentkezni - mondja Varga Norbert művészeti vezető, aki 2006-ban csatlakozott a szegedi hallgatók színházi közösségéhez.

Délvilág

Délmagyarország


 

Makk Ferenc kitüntetése - Kimagasló kutatói teljesítményeket díjaztak a magyar tudomány ünnepének tegnapi nyitórendezvényén az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székházában: heten vehették át Pálinkás Józseftől, az MTA elnökétől a kiemelkedő tudományos életmű elismerésére szolgáló Eötvös József- koszorút. Szegedi tudós is volt közöttük: Makk Ferencet, a történelemtudomány doktorát, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának egyetemi tanárát az Árpád-kori magyar-bizánci kapcsolatok, illetve a magyar külpolitika történetének kutatásában elért eredményeiért ismerték el.

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

Diagnosztikai mérések - A Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja nyitókonferencián mutatja be a Diagnosztikai mérések fejlesztése című projektjét holnap. A program iskolai alkalmazásáról, a tanítás és tanulás gyakorlati problémáiról a Tisza Szállóban rendezik a konferenciát délután 3 órától.

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

90 éves az egyetemi sajtó - kiállítás és könyvbemutató - Két részből álló tárlat nyílt a szegedi egyetem ifjúsági szervezeteinek és a hozzájuk kötődő újságoknak a történetéről. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 17. Őszi Kulturális Fesztiválja és a Szent-Györgyi-emlékév programjaként abból az alkalomból nyílt a kiállítás, hogy kilencven éve jelent meg az első szegedi egyetemi újság, a tavaszi félévben pedig hatvanéves jubileumát ünnepli a Szegedi Egyetem című lap. A kettős évforduló alkalmából az universitashoz kötődő egyetemi lapokból nyújt válogatást az SZTE Klebelsberg Kunó Könyvtár gyűjteményére támaszkodó sajtótükör.

Délvilág

Délmagyarország

 

 

Képességek napja - Szájjal, lábbal festő művészek bemutatója, jelnyelv, érzékenyítő játékok, speciális bowling és vakmasszázs - többek között ezekkel várják a Szegedi Tudományegyetem által szervezett SANSZ-nap látogatóit ma 10 és 16 óra között a Vitéz utca 17. szám alatti épületben. A rendezvényen bemutatkozik a Diákcentrum Universitas Alapítvány, a Sinosz, a Szivárvány Autizmus Egyesület, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete, a Kreatív Formák Alapítvány és a Napos Oldal Alapítvány.

Délvilág

Délmagyarország

 

 

Kapcsolatépítés Sanghajban és Pekingben – Fél éven belül már magyar nyelvű kurzusokat is tartanak Kínában. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) delegációja nemrég Sanghajban és Pekingben járt. A meglévő kapcsolatok erősítése mellett az egyetemek közötti együttműködés további lehetőségei is szóba kerültek. A SZTE-nek két sanghaji egyetemmel van élő szerződése. Ötfős delegációnk mindkettőt meglátogatta nemrég, ahol az egyetemek vezetőivel, a jogi karok dékánjaival és diákjaival találkoztunk.

Délvilág 

Délmagyarország



Szemtől szemben Szent Lászlóval - Az egyházmegye elsősorban az iránt érdeklődött, hogy volna-e lehetőség Szent László király koponyájáról, amennyiben megfelelő állapotú és hitelesíthető, egy arcrekonstrukció készítésére - avat be a vizsgálat kezdeteibe dr. Pálfi György, a Szegedi Tudományegyetem Embertani tanszékének vezetője. - Az egyházmegye több korábbi, azonban hasonló irányú kutatást követően figyelt fel a nemzetközi szinten is kiemelkedő hazai antropológusokra.

Demokrata DOC PDF

 

 

A magyar tudomány ünnepe - A magyar tudomány ünnepét pénteken 10 órakor a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) székházának dísztermében nyitja meg Dékány Imre akadémikus, a SZAB elnöke. A megjelenteket Dudits Dénes, az MTA alelnöke, Szabó Gábor, az SZTE rektora, valamint Botka László, Szeged polgármestere köszönti. Szintén ezen a napon adják át a III. Dél-alföldi Innovációs Díjat. A Kutatóegyetemi Kiválósági Központ létrehozása a Szegedi Tudományegyetemen elnevezésű projekt zárókonferenciáját is ekkor tartják.

Délvilág 

Délmagyarország 

 

 

Fáziskésés - Döntés a szegedi szuperlézerprojektről - Bő egyévi halogatás után döntött a kormány az egyetlen honi uniós kutatási nagyprojekt pontos támogatásáról. A szuperlézer-beruházás negyede 2015 utánra tolódik. Bár egyelőre nem nyújtották be a pályázatot, még mindig nem hiúsult meg semmi - Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektorának, egyben elismert lézerfizikusának nyilatkozatánál pontosabban aligha lehet leírni, hol tart a szegedi szuperlézer megvalósítása.

 HVG 

 

 

Kisbolygóvadászat - A Szegedi Tudományegyetem, a Bajai Csillagvizsgáló és az University of Texas munkatársaival dolgozunk együtt, hogy megfelelően hatékony legyen a program. Mi megkeressük a robbanó napokat, az amerikai kollégák pedig felveszik a spektrumát, amely a pontos osztályozáshoz elengedhetetlen. A szupernóvák segítségével a Világegyetem keletkezéséről, fejlődéséről, jelenlegi állapotáról tudhatunk meg többet, ezért meglehetősen fontos részei a csillagászati kutatásoknak.

Élet és Tudomány 

 

 

Számítógép segítségével, szórakoztatóan mérik a diákok tudását - Az általános iskolás diákok tudásának, értelmi fejlődésének rendszeres felmérésére alkalmas számítógépes diagnosztikai rendszert dolgoznak ki európai uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem oktatáselméleti kutatócsoportjának szakemberei - közölte Csapó Benő professzor, a csoport vezetője a Tisza-parti városban. A kutató a 706 millió forintos uniós támogatással megvalósuló projekt nyitókonferenciájához kapcsolódó sajtótájékoztatón elmondta, a tanárok feleltetésekkel, dolgozatokkal rendszeresen mérik a diákok fejlődését.

Új Ász

 

 

Teljesítette vállalását az SZTE Kutatóegyetemi Kiválósági Központja - Sikeresen befejeződött a Szegedi Tudományegyetem Kutatóegyetemi Kiválósági Központjának munkája, minden vállalást teljesítettek a mintegy 3 milliárd forintos projektben - mondta el a pénteki zárókonferencián Rácz Béla általános rektorhelyettes az MTI-nek. Rácz Béla kifejtette: a 2010-ben indult, 95 százalékos támogatású projekt öt elemből állt. A legfontosabb célja az volt, hogy a kutatóegyetemek nemzetközi versenyében a versenyképességet biztosítsa, a tudomány és az oktatás területén egyaránt.

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

Új digitális adatbázisok az egyetemi könyvtárban - Az SZTE Klebelsberg Könyvtár szakemberei három új digitális archívummal, úgynevezett repozitóriummal készültek el - ezeket mutatták be tegnap a sajtónak. Mader Béla főigazgató elmondta, az egyetem napjához és a tudomány ünnepéhez igazították az adatbázisok átadását. Az SZTE Egyetemi Kiadványok, az SZTE UnivHistória és az SZTE Miscellanea című digitális archívumot Kokas Károly, az egyetemi könyvtár informatikai főigazgató-helyettese mutatta be.

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

Fried István Alföld- díja - Fried István Herder-díjas irodalomtörténésznek, a Szegedi Tudományegyetem emeritus profeszszorának csütörtök este Ady Endre egykori törzshelyén, a debreceni Bakelit sörözőben adták át az Alföld-díjat. A Debrecenben megjelenő irodalmi folyóirat főszerkesztője, Aczél Géza a szerkesztőség döntése alapján a hazai komparatisztika és prózapoétika területén végzett kiemelkedő kutatásaiért, az irodalom és a társművészetek kapcsolatának kutatásáért nyújtotta át az elismerést Fried profeszszornak.

Délvilág 

Délmagyarország 

 

 

A tudomány ünnepe - A magyar tudomány ünnepét ma 10 órakor a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) székházának dísztermében nyitja meg Dékány Imre akadémikus, a SZAB elnöke. A megjelenteket Dudits Dénes, az MTA alelnöke, Szabó Gábor, az SZTE rektora, valamint Botka László, Szeged polgármestere köszönti. Szintén ezen a napon adják át a III. Dél-alföldi Innovációs Díjat. A Kutatóegyetemi Kiválósági Központ létrehozása a Szegedi Tudományegyetemen elnevezésű projekt zárókonferenciáját is ekkor tartják.

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

46. hét

(2012. 11. 12- 2012. 11. 18.)

 

Díszdoktorokat is avattak - Szent-Györgyi Albertre emlékeztek és egyetemi kitüntetéseket adtak át szombat délelőtt a Szegedi Tudományegyetem Szenátusának ünnepi ülésén. Az egyetem napján este koncerttel idézték fel a Nobel-díjas tudós emlékét a nagyszínházban. Az egyetem napján, a Szegedi Tudományegyetem Szenátusának ünnepi ülésén szombat délelőtt külföldi és szegedi professzorokat, oktatókat díjaztak az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében.

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

Van még mit tanulni - Az Econventio Közhasznú Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara által létrehozott kutatócsoport a középiskolások pénzügyi kultúráját vizsgálta idén. Kiderült: a diákok ilyen jellegű ismereteinek négy fő forrása az otthon látottak (40,6 százalék), az iskolában tanultak (20 százalék), az interneten található információforrások (10 százalék), valamint a saját tapasztalat (10 százalék), de a korral nő az internet szerepe.

Vasárnapi Hírek

 

 

Napelemek a TIK tetején - Európai uniós támogatással indult be a napelemes energiatermelés a Szegedi Tudományegyetemen, március elején. Az egyetem mintegy 625 millió forintot nyert erre a célra. A jövő év január 25-ére tervezett projektzárásig 24 épületre 2754 napelemet telepítenek, ennek részeként múlt péntek óta az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) tetejére szerelik az elemeket. A napelemek többsége már felkerült a TIK tetejére, a hétvégéig pedig az összes elkészül.

Délvilág

Délmagyarország 

 

 

Szent-Györgyi Napok - A Richter Tudós Klub előadásaival megkezdődött tegnap a XIX. Szent-Györgyi Napok. A Szegedi Tudományegyetem egészségügyi karainak immár hagyományos központi ünnepségét ma 10 órától tartják a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi, Egészségtudományi és Szociális Képzési Karok tudományos konferenciáját 14 órától rendezik.

Délvilág 

Délmagyarország 

 

 

47.hét

(2012.11. 19. - 2012. 11. 25.)

 

Hetekre bezárnak egyetemi épületeket - 7,3 milliárd forintot zárolnak a felsőoktatásból még idén, ebből az egyik legtöbbet - 814 millió forintot - a Szegedi Tudományegyetemen spórol az állam. A rektor szerint, ha így folytatódik, működésképtelenné válhat az intézmény. - Ha még több forrást vonnak el tőlünk, az a működésképtelenségbe taszít minket. Nem a szélére, hanem a kellős közepébe - fogalmazott Szabó Gábor, az SZTE rektora, miután kiderült: 814 millió forintot zárolnak az egyetemtől.

Magyar Nemzet 

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

Világszínvonalú reaktor a szegedi egyetemen – Olyan nanotechnológiai módszert keresnek a Szegedi Tudományegyetemen, amellyel hatékonyan lehet tisztítani az élővizek üledékét. A magyar-szerb IPA-projekt keretében vizsgálatokhoz egy 36 millió forintos reaktort vásárolhatott az SZTE TTIK Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéke. A tanszék, valamint az Újvidéki Egyetem közös, határon átívelő új projektjének célja, hogy a régió élővizeiben és talajában lévő szennyeződéseket nanotechnológiai alkalmazásokkal lehessen eltávolítani.

Délvilág 

Délmagyarország 

 

 

20 éves a Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadó - A Juhász gyula Felsőoktatási kiadó huszadik születésnapjáról jubileumi rendezvényen emlékeznek meg ma délelőtt 11 órától az SZTE JGYPK főépületének tanácstermében. A programot Galambos Gábor dékán beszéde nyitja, majd Békési Imre főszerkesztő tart előadást, végül Pitrik József menedzserigazgató mutatja be az elmúlt húsz esztendő történetét, eredményeit.

Délvilág

Délmagyarország

 

 

Bilincses iskolák - A Szegedi Tudományegyetemen már tavaly "kipróbálták", mennyit lehet spórolni így: a tíznapos szünettel 40 millió forintot takarított meg az intézmény, ez pedig csak töredéke a nagyobb egyetemeken most zárolt 400-900 milliós összegnek. A kisebbektől nem mertek elvenni, mert azok összeomlottak volna, így viszont ott lesz baj, ahol eddig viszonylag stabil volt a gazdálkodás - mondta a HVG-nek több egyetemi tanár, akiknek kétségük sincs afelől, hogy a zárolásból végül elvonás lesz, "ezt a pénzt mi már nem látjuk".

HVG 

 

 

48.hét

(2012.11.26. – 2012. 12. 02.)

 

Az operációt is kiválthatja az országban egyedülálló műszer - Az országban egyedül a szegedi bőrgyógyászati klinika rendelkezik olyan speciális berendezéssel, amellyel a létező legpontosabban térképezhetők fel a bőrelváltozások és anyajegyek sejtes struktúrái. Az 50 millió forint értékű műszert egy kutatási pályázaton nyerte az intézmény. Bizonyos, válogatott esetekben akár a műtétet is kiválthatja az a berendezés, ame lyet másfél éve használnak a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján.

Délvilág

Délmagyarország

 

 

Kéthetes kényszerszünet az egyetemen - A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hétfői szenátusi ülésén egyhangúan elfogadták, hogy a télen két hétre bezár a legtöbb egyetemi épület. Majdnem hét és félmilliárd forint - ennyit zárolt a kormány a felsőoktatási intézmények költségvetéséből november elején. A legtöbb pénzt a legnagyobb, viszonylag stabil gazdálkodású intézményeknek kell megtakarítaniuk, így például az SZTE-nek 814 millió forintot. Az egyetem hétfői szenátusi ülésén egyhangúan elfogadták, hogy két hétre bezár a legtöbb egyetemi épület.

Délvilág 

 

 

Török Márk nyugtat - Török Márk, a szegedi hallgatói önkormányzat elnöke lapunkhoz eljuttatott levelében az egyetemi kényszerleállásra reagált. Török szerint az olvasói fórumokon és közösségi oldalakon megjelent téves, elsősorban hallgatói híresztelések ellenére a szenátus határozata betartja a tanulmányi és vizsgaszabályzatban foglalt egyéni jogokat. Az önkormányzat elnöke azt írta, minden hallgatónak továbbra is hathetes vizsga- és további egy pótvizsgahét áll rendelkezésére, hogy sikeresen teljesítse az adott félévben vállalt kötelezettségeit.

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

Lezárult egy 7,7 milliárd forintos fejlesztés az SZTE-n - A beruházás keretében a dél-alföldi régióban folyó matematikai, műszaki, természettudományos és informatikai képzés számára kiemelkedő infrastrukturális hátteret biztosító, versenyképességet növelő fejlesztések valósultak meg 2009 januárja és 2012 novembere között, az SZTE és partnerintézményei, a Szent István Egyetem szarvasi Tessedik campusa, valamint a bajai Eötvös József Főiskola együttműködésében. A mintegy 7,7 milliárd forintos beruházáshoz az Európai Unió 6,4 milliárd forint támogatást nyújtott.

Délvilág

Délmagyarország

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek