10_eves

Tízedik születésnapját ünnepli az SZTE TIK

2004. december 9-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a József Attila Tanulmányi és Információs Központ. A jubileumi 10. születésnap alkalmából számos programmal és nyereményjátékkal kedveskedik látogatóinak az SZTE TIK és a Klebelsberg Könyvár Igazgatósága.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


 

plakatA tízedik születésnap alkalmából létrejött egy külön a jubileumra koncentráló honlap, amely tematikusan gyűjti össze az „Egyetem Szívének” is nevezett épület jelentős pillanatait. A jubileumi honlap elérhető a www.u-szeged.hu/tik-szuletesnap  weboldalon.

 

A Központ a december 9-i születésnapon egész nap, éjfélig tartó programokkal, és sok-sok meglepetéssel várja a Központ a látogatóit! Az egész napos eseményről folyamatosan az SZTE TIK facebook oldalán találhatnak információkat, a www.facebook.com/sztetik oldalon, vagy közvetlenül az esemény facebook oldalán.

 

A Mikó László és Szántó Tibor tervezte épület a hazai felsőoktatásban egyedül álló módon napi tizenkét órán át egyszerre működik oktatási, tanulási, szolgáltatási és konferencia térként.

 

Az itt meghirdetett kurzusokra szemeszterenként több mint tízezer hallgató iratkozik be, az Klebelsberg Könyvtár több mint 1,5 milliós állományát 25 ezer beiratkozott hallgató forgatja, emellett a központ Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki konferencia helyszíne. 2013. januárjában a világ ötven legkülönlegesebb könyvtára közé sorolta a BestMastersPrograms.org – egy online kalauz a mesterfokú tanulmányokhoz – a József Attila Tanulmányi és Információs Központot, illetve a benne működő SZTE Klebelsberg-könyvtárat.

 

Az elmúlt évek alatt a TIK számos rendezvénynek adott otthont, a több száz fős nemzetközi konferenciától kezdve a bensőséges hangulatú könyvbemutatókig. Az éjszaka lenyűgöző látványt nyújtó épületben rendeztek már nagy sikerű gólyabált, jogászbált, közgazdászbált, hagyományosan a TIK a helyszíne az SZTE és a Szeged Első Lions Club közös jótékonysági báljának, a Délmagyarország presztizs díjkiosztójának is.

 

Az elmúlt tíz év alatt a Központ a hallgatók kedvenc tanulási és találkozási pontjává vált, szerves részét képezi az egyetemi életnek, nem hiába szokták az "egyetem szívének" nevezni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés