SZTE JATIK

Esélyegyenlőségi tájékoztató a TIK-ben szeptember 5-én

A fogyatékkal élő elsőéves hallgatók minden fontos információt megkaphatnak támogatásaikról az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ jóvoltából.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemen mintegy 200 fogyatékossággal élő hallgató tanul, a különböző juttatásokat félévente, a regisztráció függvényében vehetik igénybe a rászorulók – minderről szó lesz szeptember 5-én a TIK-ben tartandó esélyegyenlőségi tájékoztatón.


Időpont: 2013. szeptember 5., csütörtök 10:00-12:00

Helyszín: II. előadó terem


eselyegyenloseg03Immáron tíz éve működik a szegedi egyetemen életvezetési tanácsadás, melynek keretein belül kétfajta támogatást kapnak a rászorulók. Az egyik különböző tárgyi formákban eljuttatott segítség, bizonyos pénzügyi keretek között: jegyzettámogatás, ingyenes fénymásolás, nyomtatás, taxiutalvány kizárólag mozgáskorlátozott hallgatók számára. A másik pedig humán szolgáltatás: gyógytorna, masszázs, tanulást fejlesztő tanfolyamok.


Az SZTE fogyatékossággal élő hallgatói között megtalálhatóak a látás-, hallás-, mozgássérültek is, de többségükben tanulásban akadályoztatottak (diszlexiások, diszgráfiások, diszkalkuliások).


Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ a Honvéd tér 6. szám alatt várja az érdeklődőket. A tréninget és a tanácsadást minden hallgató igénybe veheti függetlenül attól, hogy fogyatékossággal él vagy sem.

 

További információk a központ honlapján találhatók: http://www.eletv.u-szeged.hu/Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés