koszonto

Köszöntő


Szeretettel köszöntünk minden kedves érdeklődőt a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (SZTE TIK) holnapján!


Az „egyetem szíveként” is egyre többször említett Központ több mint 10 éve képes szinergiát teremteni a konferenciák világa és az egyetemi szolgáltatások között, hiszen megalakulása óta öt funkciót testesít meg, úgy mint konferencia tér, tanulási tér, oktatási tér, szolgáltatási tér és találkozási tér.


Az SZTE TIK létrehozásakor a tervezők nem csupán egy építészetileg kiemelkedő művet álmodtak meg – melyet az elmúlt években több elnyert építészeti díj is igazol -, hanem ezzel együtt egy kiemelkedő egyetemi szolgáltató központot is.


A Központ 2004-es megnyitása óta egy olyan karizmatikus hellyé, igazi „Szegedikummá” vált, amelyet minden egyetemi és városi polgár jól ismer. Ezt a kijelentést az elmúlt több mint 10 év napi átlag 3.500 - 4.000 fős forgalma, az évi 800.000 látogató, és az eddigi több mint 2.000 rendezvény méltán igazolja.


Az elmúlt évek alatt az SZTE TIK a kijelölt funkcióinak ellátása mellett az egyetemi zöld törekvések zászlóshajója lett; a környezeti terhelést csökkentő, élenjáró beruházások mellett több ezer egyetemi polgár, és rendezvényre érkező ismerhette már meg a Központ társadalmi szerepvállalását, akár évközi rendezvényeink, akár a látogatók környezeti terhelésének csökkentésére ösztönző kommunikációs kampányaink révén. Érdemeinkből pár kiemelt példa:

 

  • 2009-ben a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért által kiírt Zöld Iroda pályázaton az SZTE TIK Igazgatósága elnyerte a „2009 Legtöbbet Zöldült Irodája” díjat

 

  • 2010-ben szintén a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért által kiírt Zöld Iroda pályázaton a Központ karöltve további három egyetemi egységgel „Kreatív Különdíjban”részesült.

 

  • A Tanulmányi és Információs Központ munkatársai az „Önkéntesség évében” és szellemében 2011-ben útjára indították a „Zöld Kommandó”-t, melynek célja az Egyetem más egységeinek a Zöld Iroda irányelvei, környezetbarát szempontok figyelembevételével való megreformálása. A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért által kiírt CSR Piac Kiállításon Központunk a fenti intézkedésekkel Közönségdíjat nyert.

 

Az SZTE TIK külön hangsúlyt fektet az energiahatékonyság, a környezettudatosság szempontjait szem előtt tartó műszaki fejlesztésekre. Ennek szellemében 2008 nyarán megvalósult egy több mint 50 m2-es napkollektor mező beruházás és 2015 augusztusától 80 KWh összteljesítményű napelem segíti a Központ energiaigényének kielégítését. A nagyberuházások mellett számos apróbb megoldások (mozgásérzékelős kapcsolók, alkonykapcsolók, LED világítás, újrahasznosított alapanyagú bútor és irodai eszköz használat, stb.) segítik az Intézmény környezeti terhelésének minimalizálását. A műszaki beruházások tekintetében mérföldkőként egyedi, szennyvíz hőenergiáját hasznosító fűtési és hűtési rendszert építettek ki a Központban 2015 nyarán.

 

Látogasson el hozzánk, hogy Ön is élvezhesse az SZTE TIK szolgáltatásait!

 

Üdvözlettel:

 

Gyarmati László
igazgató