Fedezd fel!

A pályaválasztás és a karrierünk irányba állítása komplex, többtényezős folyamat. A kutatók már rengeteg oldalról megvizsgálták a kérdést: vajon mi befolyásolja leginkább karrierdöntéseinket? Ennek ellenére még mindig van új a nap alatt. Mi szükséges ahhoz, hogy választásaink sikerre válthatóak legyenek a jövőben? Hogyan kaphat helyet az érzelmek világa a karrier témájában? Cikkünkből kiderül.

A folyamatos munka közben érdemes szüneteket tartani. Viszont nem mindegy, hogy mikor és hogyan. Lawrence Rossi amerikai terapeuta vizsgálatából kiderül, hogy mik azok, amikre oda kell figyelni ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk pihenni.

A pályakezdők számára az álláskeresés talán legnagyobb kihívása, hogy munkatapasztalat hiányában úgy érzik, kevés dolgot tudnak írni az önéletrajzukba. Ez azonban koránt sincs így, ha tudatosan felkészülsz! Itt van pár tipp, hogy mivel tudod színesíteni a bemutatkozásodat, hogy érdekesebbé válj a munkaadók számára!

A Camp America program, illetve az AIFS, az egyik legnagyobb szervezetként működik, 1969 óta. Évente több mint 8000 fiatalt közvetít 25 országból világszerte az USA több száz nyári táborába. Magyarországon 2018 óta a Meló-Diák Hálózattal együttműködve biztosít lehetőséget fiataloknak a J1-es kulturális csereprogramban való részvételre. Táborainkat rendszeresen látogatjuk mi is, mind az amerikai és mind a budapesti irodából!


The aim of Future Foundation is to support the educational and professional development of ambitious young people from all over Poland. The Foundation fulfils its mission by providing its beneficiaries with comprehensive assistance in the process of recruitment to the world’s best universities and choosing their dream career path.

Szeretettel várnak 2024 január 30-án minden kulturális menedzsert, szakembert, oktatót, egyetemi hallgatót, intézményi és civil szervezeti munkatársat a C’MAN (Cultural Management adapted to new needs / Kulturális Menedzsment az új igényekhez igazítva) projektünk innovatív módszertanának bemutatójára.

A fizetés a mai napig az egyik legfontosabb döntési tényező, ha álláskeresésről van szó. De vajon elég csak a számokat nézni?

build4good, an initiative of New America is a summer intern-mentorship program for post-secondary students and nonprofit organizations that aims to inspire a network of future leaders to develop civically minded technology, discover public interest technology and social impact careers, and help nonprofits harness the power of technology for social good.

„Fogalmam sincs, hogy merre halad az életem. A legfélelmetesebb elképzelni, hogy nem találom meg azt, ami érdekel.” „Amitől a legjobban félek, hogy hol fogok élni és dolgozni.” - Ismerősen hangzik?

Mi az a társadalmi mobilitás, és mennyire működik itthon? Van elegendő kulturális tőkéje az első generációs diplomásoknak? Minderre választ kaphatsz A társadalmi mobilitás ára. Első generációs diplomások és az osztályváltás következményei című könyv megjelenése alkalmából szervezett beszélgetésből.

A mesterséges intelligencia jó úton halad a munkaerőpiac teljes átrendezése felé. Mire figyeljen a munkavállalók következő generációja? Az érettségi vizsgát teljesítő diákok életük nagy kihívása után azon törhetik a fejüket, hogy vajon az általuk választott pálya egyáltalán létezni fog-e még, mire belépnek a munkaerőpiacra?

A legfiatalabb munkavállalók is szorongásról, kimerültségről számolnak be, pedig még csak pályájuk elején járnak − állítja a BBC egy 2021-es kutatásra hivatkozva, ami szerint a Z generációs fiatalok 59 százaléka kiégettnek érzi magát. Utánajártunk, mi ennek az oka.

A generációk eltérő magatartása mindennapi tapasztalatunk. Valamennyien találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a különböző korcsoportok másképpen látják a világ dolgait, eltérő az értékrendszerük, az élményeik, az emlékeik, a tapasztalataik és gyakran a kommunikációs kultúrájuk is. De vajon mi történik akkor, amikor ezek a korcsoportok a munkahelyen találkoznak?

A fiatalok egyszerre tekintenek optimistán a jövőbe és félnek a rájuk váró kihívásoktól, különösen a mesterséges intelligencia negatív hatásaitól, derül ki a Boston Consulting Group (BCG) felméréséből, amelyre a Brain Bar éves generációs kutatásának keretein belül került sor. Az egyetemi hallgatókat, gimnazistákat és tanáraikat arról kérdezték, hogy hogyan látják a jövőt.

Diákmunkásként dolgozol? Mutasd meg, hogy miért a te munkahelyed a legjobb és nyerj értékes ajándékokat!

Discover what life at Citi is like through our free, online programs. Participate in one of our self-paced Job Simulations and get practical skills and experience on what it is like to work at Citi through simulated, interactive challenges.

Ha valaki nagyon jól tanul az egyetemen, akkor is átlagosan maximum 30 ezer forint körül kaphat havonta ösztöndíjat, a minimum 8500 forint – írta a Pénzcentrum.

Citi has open early career opportunities and gives you an exclusive opportunity to showcase your coding skills and get noticed by recruiters!

The Academy for Cultural Diplomacy Internship Project (2020-25) is a 5-year program with the main purpose to enable students who need an internship as a compulsory part of their BA, MA or other graduate studies to engage in cultural diplomacy and in doing so, to further promote cultural diplomacy and multiculturalism worldwide.

Since 2005, Stage Malta has brought together: educators and leading employers. The aim is to provide students and recent graduates with valuable work-based learning opportunities and job experience.

A Future Sustainability Leaders (FSL) program célja, hogy a fiatalok aktív támogatásával a jövő „fenntarthatósági vezetőivé” válhassanak. Ezen egyéves program a résztvevőknek gyakorlatias tanulást, kapcsolatépítési lehetőségeket kínál, illetve olyan készségekkel ruházza fel őket, amelyekkel a jövő zöld munkahelyein sikeresek lehetnek egy egyre inkább digitálisan fejlett és összetett világban.

A verseny célja egy olyan közeg megteremtése, ahol kreatív gondolkodású és széles körű ismeretekkel rendelkező fiatalok találkozhatnak függetlenül választott egyetemüktől vagy szakirányuktól

Bennfentes trükkök hazánk piacvezető számviteli szolgáltatójának, a Process Solutions HR-eseitől, nem csak pályakezdőknek.

Bizonyára te is elgondolkodtál már azon, hogy mit üzen a testbeszéded mások számára, és hogy vajon miképp teheted a legjobb benyomást akár a jelenlegi, akár a jövőbeli vezetődre egy állásinterjún.


A nyár általában az az évszak, amelyben a szabadidő eltöltése senkinek nem okoz problémát: általában már előre eltervezzük, miket fogunk csinálni, hová megyünk majd és kikkel.


Létezik azonban több olyan időtöltési opció a nyáron, amely karrier, önfejlesztés, és pénzkeresés szempontjából egyaránt roppant hasznosak lehetnek. Cikkünkben öt ilyen nyári időtöltési lehetőséget mutatunk be.

Életed első vizsgaidőszakára készülsz? Esetleg már rutinos egyetemista vagy, viszont a vizsgaidőszak által rád nehezedő stresszt még mindig nem tudod kezelni? Fogalmad sincs, hogyan csökkenthetnéd a szorongásod egy kötelező prezentáció megtartása közben vagy akár egy vizsgahelyzetben? Cikkünkben különböző praktikákat igyekeztünk összegyűjteni, melyeket bátran alkalmazhatsz!

Dynamic Technology Lab Pte Ltd (“DTL”) is a quantitative hedge fund established in Singapore and engages in global securities trading with multiple asset classes. As a tech-focused Licensed Fund Management Company under the Monetary Authority of Singapore, DTL is dedicated to producing strong consistent returns for its investors by relying on mathematical and statisticalmodels to drive its investment process.

A ClimateLaunchpad a világ vezető zöld ötletversenye, az EIT Climate-KIC vállalkozásfejlesztési programjainak egyike. Küldetése, hogy felszabadítsa azt a cleantech potenciált, ami segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben. A verseny teret biztosít ezeknek az ötleteknek a bemutatkozására.

Join us to discover internship opportunities in all major divisions at Morgan Stanley Budapest. This interactive event gives you the opportunity to attend panel discussions, participate in workshops, and join in on live simulation games.


Egy állásinterjún számos interjúkérdés hangzik el, amik egy része már ismerős lehet. Akadhat azonban olyan, ami elsőre furán hangozhat és nem értjük a célját. Ezek legtöbbször a soft skill-ekre, azokra a készségekre irányulnak, amikből kiderül, valóban alkalmasak vagyunk-e az adott pozícióra.


Az SZTE nívós közéleti-tudományos eseményét, a Szabadegyetemet minden egyetemi polgár jól ismeri, hiszen idén immár 31. szemeszterét jegyzi a előadássorozat. Ebben az évben különlegesség, hogy az SZTE - Digitális Modellváltás - intelligens fokozatváltás című projektje két előadás keretében is összefonódott az egyetem hallgatói által felvehető általános művelő kurzussal.

A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményében működő Iskolarendszerének hat iskolájába jelentkezhetnek:

Jogi Iskola, Közgazdasági Iskola, MCC-Mindset Pszichológia Iskola, Média Iskola, Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, Társadalom- és Történelemtudományi Iskola

 

A felvételt nyert elsőéves hallgatók egy szakmailag kiváló, motiváló és összetartó közösséghez csatlakozhatnak.

Study Software Systems Engineering at one of the best universities in Germany


The Hasso Plattner Institute (HPI) awards three scholarships to particularly motivated and talented students to

pursue the Master’s degree in Software Systems Engineering in Germany. Scholarships are open to applicants with foreign citizenship and stateless individuals.

Olykor mindannyian kerülünk olyan helyzetekbe, melyek feszültséget, stresszt, szorongást váltanak ki belőlünk: valószínűleg nem kell bemutatnunk a vizsgaidőszak vagy akár a munkahelyi megfelelési kényszer okozta stresszt. Ilyen és ehhez hasonló szituációk esetében különböző megküzdési módszerek közül válogathatunk. Cikkünkben ezekből szemezgetünk.

Neked minden a terv szerint alakul a karrieredben? Mersz nagyot álmodni, és pontosan tudod azt is, hogyan vágj bele? Sosincs előtted nehéz döntés a munkával kapcsolatban? Ha a feltett kérdésekre igen a válaszod, akkor felesleges tovább olvasnod. Ha viszont voltál már nehéz helyzetben, esetleg most is ott vagy, cikkünk sokat segíthet abban, merre érdemes indulnod. Kertész Tamara, szervezetfejlesztési tanácsadó írása.

Pályakezdőként a Szegedi Tudományegyetem volt hallgatói várják el a legalacsonyabb induló fizetést és a Szent István Egyetemről kikerülők a legtöbbet, azonban 10 év tapasztalattal már a Nyíregyházi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem áll a skála két végén. Idén február 15-e az egyetemi képzésekre való jelentkezések határideje. A tanulók magabiztos döntését segíti a Profession.hu saját, 104 000 fős mintáján alapuló trendelemzése.

Az Országgyűlés elnöke, az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője idén is kiírta a "Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" c. pályázatot egyetemi, főiskolai hallgatók részére.

A Deutsche Bundesstiftung Umwelt Német Szövetségi Környezetvédelmi Alapítvány ezúton hív ösztöndíjas szakmai gyakorlatra Németországba a környezetkutatás, környezet- ill. természetvédelem, műemlékvédelem bármely tudományterületéről, végzős hallgatókat, doktoranduszokat, fiatal szakembereket a diplomától számított 5 éven belül (másoddiploma is) 6-12 hónapra, kutatóintézetekhez, egyetemekre, az államigazgatásba, társadalmi szervezetekhez, vállalatokhoz.

Szeretsz elemezni és lelkes rajongója vagy a számoknak?

Tedd próbára elemzői és modellezési készségeid a Quant Challenge-en!

Légy részese a Morgan Stanley Quant Challenge versenyének, ahova minden egyetemistát és frissdiplomást várunk, akit érdekel a közgazdaságtan és szereti a matematikai kihívásokat. Próbáljátok ki, hogy milyen lehet kockázatelemzőként kvantitatív problémákat megoldani! A kihívás során első kézből tapasztalhatjátok meg, hogyan működik egy kvantitatív elemző csapat egy globális befektetési bankban.

Most először rendezünk átfogó, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet nyersanyag szektorra (EIT RawMaterials), élelmiszeriparra és mezőgazdaságra (EIT Food), illetve klímaváltozásra (EIT Climate-KIC) fókuszáló nagy ötletelő workshopot! A Hackathon a Klímainnovációs Közösség és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében valósul meg.

Idén 27. alkalommal kerül megrendezésre a Diák Menedzsment Bajnokság, amelyre egyetemisták és frissdiplomások 3 fős csapatainak jelentkezését várjuk. Az idei verseny során a résztvevők egy játékszoftvereket fejlesztő és értékesítő vállalat menedzsmentjének szerepébe bújnak. Online üzleti szimulációnkban periódusról periódusra döntéseket kell hozniuk az értékesítés, HR, IT infrastruktúra és a pénzügyek területein.

Kezdjük tudatosan az évet! Karaktererősségeink használata a boldogabb mindennapokért

Érdekel az önfejlesztés? Az egyetemi tanulmányaid mellett is szívesen képzed magad? Szívesen sajátítanál el egy olyan tudás- és eszköztárat, ami a későbbiekben a munkádban és a magánéletedben egyaránt alkalmazható, és segít céljaid elérésében?

Akkor most itt a lehetőség!

ESPA has been offering internships in the UK and Ireland for Students since 2012. We have a wealth of experience and a wide network of contacts, offering internships abroad across a huge range of industry types in some of the UK and Ireland’s most thriving towns and cities.

Jelentkezz, szerezz tapasztalatot a haza fesztiválok szervezésében!

The Youth Dialogue on Internet Governance (YOUthDIG) is a yearly pre-event to the European Dialogue on Internet Governance (EuroDIG) aimed to foster active participation of young people (ages 18-30).

The German start-up "ELEVEL Academy" invites you to a variety of interactive, free 2 hour webinars - ranging from Programming (f.e. Python), Project-Management to Machine Learning and more.

Az OEV Kelet-Közép-Európa legrangosabb esettanulmány versenye. Célja, hogy a régió legkiemelkedőbb gazdasági hallgatói egy valós vállalati problémák megoldásával, innovatív módon demonstrálják a jövő vezetőinek probléma megközelítését és megoldását.

Szeretnél tudatosa(bba)n gondolkodni a karrieredről? Jól jönne néhány szempont ahhoz, hogy hatékonyan tudd megtervezni karriered egyes lépcsőfokait? Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan lépést, melyek segítségével tisztábban láthatod, merre szeretnél haladni a munkaerőpiacon és mik azok a tényezők, melyeket érdemes átgondolnod, amikor a karriered kerül a fókuszba.

An exciting opportunity has arisen for an Intern at the British Embassy Budapest. This is a temporary internship contract for 3 months with possibility of extension. We strongly encourage any internal candidates who are interested in the role to apply, including current employees, interns and spouses/partners of UK-based staff at Post.

Pályázat „Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” címmel egyetemek és a főiskolák hallgatói számára.

Looking for a job abroad? Here's how to get hired for Microsoft, Canon, Netflix, PayPal, VW and more with Teleperformance Greece.

A vizsgaidőszak olyan, mint a főzés, minden hozzávalónak kéznél kell lennie ahhoz, hogy gördülékenyen menjen – véli Lipták-Váradi Julianna, az Egyetemi Évek oldal szerzője, egyetemi oktató, aki könyvében és online kurzusában könnyen alkalmazható praktikákkal ismerteti meg az egyetemistákat, hogy a vizsgaidőszakuk kevésbé stresszes, viszont annál sikeresebb legyen.


2022 nyarán először hirdette meg Magyarországon a budapesti Amerikai Nagykövetség az Ambassadors Fund  for Summer  Work  and Travel (AFSWT) ösztöndíjlehetőséget. A program a Cultural Homestay International amerikai vízumszponzor és a Camp Leaders közös szervezésében valósult meg.

Felgyorsult világunkban rengeteg változáshoz kell alkalmazkodnunk nap mint nap. Ezek nem szükségszerűen csak negatív változások. Ugyanígy a pozitív fordulatok, a lehetőségek is alkalmazkodást kívánnak meg, és a szélsőséges érzelmi állapotok, amik a változások hatására jelennek meg bennünk, kihívás elé állítják a mentális jóllétünk egyensúlyban tartását is. Cikkünkben éppen ezért olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyek a változások és a bizonytalanság közepette segítenek a jóllétünk fenntartásában.

Citi in Hungary is offering remarkable career opportunities for ambitious, motivated people to join Summer Internships and Graduate Rotational Programs which offer plenty of inspiring openings in all business areas.

Elkezdődött az őszi félév az egyetemeken, amelynek apropóján a Profession.hu elkészítette friss elemzését a különböző felsőfokú végzettséggel és szakmai ismerettel rendelkező munkavállalók bérigényeiről és pályaorientációjáról. Átlagosan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt hallgatói várják el a legmagasabb havi fizetést, akiket a Budapesti Corvinus Egyetem diplomásai követnek, majd a Miskolci és Óbudai Egyetemeké – derül ki az elemzésből.

„Mi leszel, ha nagy leszel?” „Miből fogsz megélni?” Utoljára érettségi vagy diplomaosztó után hallottad ezeket a kérdéseket? Pedig a későbbiekben is érdemes néha elgondolkoznod azon, jó helyen vagy-e. Munkahelyet váltanál, de nem látsz más alternatívát?

A toborzással foglalkozó szakemberek és a cégek változatos eszközöket és stratégiákat alkalmaznak a felvételi és kiválasztási folyamatok során, hogy a szakmai tudás mellett a munkára jelentkezők soft skilljeit – vagyis a nem lexikális tudást jelentő személyes, szociális képességeit és készségeit is felmérjék. A legtöbb esetben a személyes interjúkon erről gyűjtik be a legtöbb információt – derül ki a Profession.hu felméréséből.

Ha valaha gondolkodtál azon, hogy távmunkában szeretnél dolgozni, itt az idő, hogy elkezdj keresgélni!

A iReviews cég összeállításában a 60 legjobb ilyen munkahely szerepel. Nézz szét közöttük:

Jön a nyár, ezzel együtt pedig a diákmunka ismét maximális fordulatszámra kapcsol. Az iskolaszövetkezetek számos területre várják a diákok jelentkezését, évről-évre egyre több lehetőség nyílik meg az egyetemisták számára. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kedvcsináló okot, amiért érdemes diákmunkát vállalni, s amiért ez több, mint pénzkereseti lehetőség: a személyiségedet is építi!

Kedves vagy és lelkes, együttműködő és terhelhető? Vendégközpontú, pozitív gondolkodású és vállalkozó szellemű? Mindezek mellett mosolygós és lojális, ötletelő és gyermekszerető, lendületes és embercentrikus? Munkád során van benned empátia, nem csak energia? Magadra ismertél? Téged keresünk!

A 21. században radikálisan átalakulóban vannak a munkaerőpiacon előnyben lévő és maradó képességek. Vajon mely készségek számítanak hosszú élettartamúnak, amelyre érdemes figyelnünk? És melyek azok, amelyek felértékelődnek vagy elévülnek?

Mennyit is kérjek? Állásra pályázók gyakori vívódása a bérigény megfogalmazása. Azért is fontos a legtöbbet kihozni ebből, mert számos munkaadó sokkal nehezebben emel évről évre. Nézzük, milyen szempontokat vegyél figyelembe, és hogyan kommunikáld, mennyiért vállalnád el a munkát!

The Hasso Plattner Institute awards three scholarships to particularly motivated and talented students to pursue the master’s degree in Software Systems Engineering in Germany. Scholarships are open to applicants with foreign citizenship and stateless individuals.

GlobeAir offers different open positions, especially Crew Support Officer.

Join the Grad Job Hunt to get a job abroad after graduation through our free virtual career training & job fair!

Szívesen megtanulnád, hogyan lehet tréninget vezetni? Szeretsz fiatalos közegben mozogni, személyes kapcsolatokat építeni? Kipróbálnád magad az együttműködések világában? Lényegesnek érzed, hogy fejlődj és másokat is fejlessz? Fontosnak tartod, hogy egy jó ügyhöz csatlakozz? Munkába lépésed előtt szeretnél gyakorlatot szerezni? Akkor itt a helyed!

Profi, modern, és kicsit hajaz a Facebookra. A LinkedIn mára már a legalapvetőbb álláskereső és networking platform. Ha nem akarsz lemaradni a legújabb trendekről, tarts velünk!

Amikor az ember pályakezdő vagy éppen újrakezdő, félelmetes lehet egy állásinterjú. Nem tudod, mire számíts, milyen kérdésekre kell majd válaszolni, mi fog rád várni. Ráadásul a COVID-válság évtizedes gyakorlatot rúgott fel az állásinterjúk terén.

Ismerd meg legújabb szimulációs versenyünket az ALTEO Energy Challenge-t, ahova minden egyetemistát és frissdiplomást várunk, akiket érdekel az energia ipar, szeretik a matematikai kihívásokat és kipróbálnák magukat egy elektromos motorokat gyártó és értékesítő virtuális cég vezetőjeként.

Would you like to discover Who We Are at Morgan Stanley Budapest? We’ve brought together inspiring speakers and insightful content for this half day event which promises to be engaging, motivating and informative.

Egy állásinterjú szituáció nem kevés stresszel járhat, ameddig nem szerzel benne kellő rutint. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük neked a helytállást, összegyűjtöttük egy profi toborzó tanácsait.

Amikor elkezdünk munkahelyet keresni, előfordulhat, hogy úgy érezzük, fogalmunk sincs, milyen vállalat passzolna hozzánk igazán. Mi rejlik a legtöbbször egy kaptafára felhúzható álláshirdetések mögött, és mégis hogyan tudjuk kideríteni, milyen is egy adott munkahelyen dolgozni? Cikkünkben olyan tippeket igyekszünk adni, melyekkel a felszínes megismerésnél egy kicsivel mélyebbre áshattok, amikor (új) munkahelyet kerestek.

Az álláskeresés annak megy jól és gyorsan, aki tudja annak lépéseit, és azt is tudja, hogy ezeket a lépéseket bármikor szükséges lehet megtenni. Ha emellett van megfelelő karrierterve, tisztában van az álláskeresési feladataival, az sokat segít. Majd amikor tényleg eljön az álláskeresés ideje, nekiáll, és csinálja. Elvesztetted az állásod? Van máááásik!

Ébren töltött óráink nagy részét munkával töltjük. Már gyerekkorunktól kezdve olyan kérdésekkel bombáznak minket, hogy „Mi leszel, ha nagy leszel?”, „Mi a kedvenc tantárgyad?”, „Merre szeretnél továbbtanulni?” és még sorolhatnánk. A számunkra legmegfelelőbb hivatás megtalálása kulcsfontosságú, mert nagyban meghatározza pszichés jóllétünket, az élettel való elégedettségünket, és természetesen mindennapos boldogulásunkat. De mi van, ha ez egyáltalán nem egyszerű? És hogyan segíthet ebben (is) az önismeret?

A pandémia alatt aki csak tehette átállt otthoni munkavégzésre. Ugyan minden munkakörben nem kivitelezhető, hogy home office-ból dolgozzunk, de jobban átgondolva mindenki tudna mondani példát olyan pozícióra, melyről a koronavírus-járvány előtt nem is gondolta volna, hogy végezhető akár otthonról is. Ugyan a távmunka gyökerei és megjelenése a pandémia előtti időszakra nyúlnak vissza, mégis a nagy változást ez az időszak hozta és azóta is aranykorukat élik az otthonról végezhető munkakörök.

Nagyszerű karrierindító lehetőség az SZTE végzősei számára!

Érdekel, hogy mit csinál egy EY-os a munkaidejében? És munkaidő után?

Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 12. évfolyamára!

Bár pályakezdőként gyakran az a legfontosabb, hogy minél gyorsabban sikerüljön elhelyezkedni, és nem merül fel annak kérdése, hogy ez milyen típusú céges kultúrában lenne a legjobb számunkra, érdemes ezt is szempontként kezelni, hiszen a későbbi pályaképünkre fontos hatással lehet az, hogy multi-cégnél, vagy egy kisvállalkozásnál kezdtük.

Zenei, vers-és prózamondó versenyt, verspályázatot és élményesszé pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája.

Közeleg az év vége, s ezzel együtt alig várjuk, hogy végre hátra dőlhessünk és megünnepelhessük idén elért sikereinket és kipihenhessük magunkat a következő évre. Az év vége egyben a következő évi célok megtervezését is jelenti, ezek megvalósításához pedig elengedhetetlen, hogy megfelelő időbeosztással is rendelkezzünk.

Szenvedéllyel végezni a munkánkat – egy olyan vágy, melyet sokan el szeretnénk érni az életben. Olyan tevékenységeket találni, amelyek elégedettséggel töltenek el minket, fejlődési lehetőséget adnak, és meglétükkel a munkanap végén jóleső fáradtsággal léphetünk ki a munkahelyünk kapuján. A szenvedély azonban megtévesztő álcát ölt: gyakran a pozitív érzések mellett negatív végkifejletet is jelenthet, mely úgy tűnik, gyakran a munkahelyen is felüti a fejét.

Érdekel a digitalizáció és a pénzügyi világ jövője? Csatlakozz az idei Design Summit programjaihoz november 16-án és 17-én!

A karrierút definíciója Bakacsi Gyula szavaival élve „egy munkavállaló által az adott szervezetnél egymás után betölthető pozíciók lehetséges és logikus sorozata”.

A diploma megszerzése ma már sok helyen követelmény, miközben evidencia, hogy diplomával a kezünkben sokkal több lehetőség áll előttünk, megalapozhatjuk a jövőnket, könnyebben találhatunk magunk számára megfelelő állást.

A Profession.hu összeszedte a legnépszerűbb számítástechnikai ismereteket és készségeket, és azt is megmutatjuk, hova érdemes beírni őket az önéletrajzunkba!

Unilever organize 2-day virtual event covering topics about how the whole world changed and how we adapt to these changes.

LinkedIn Dublin’s Women in Tech group is hosting an event for college students on Nov 11th. Our aim is to encourage and inspire more women to pursue careers in technology.

Érdekelnek egy cég mindennapjai? Még keresed a helyed és azt a területet, amivel foglalkozni szeretnél? Esetleg van ötleted merre indulnál, de szeretnéd megismerni a hazai lehetőségeket?

A digitalizáció magát az álláskeresés folyamatát is áthatja. A folyamat akkor indult, amikor a szellemi pozíciókra már elektronikus úton is lehetett jelentkezni, majd az új alkalmazottak kiválasztása egyre inkább az online térbe került át az évek során.

Négy rövid videó, pár alapinformáció megadása és már mehet is a jelentkezés a kiszemelt állásra – ennyire egyszerű és gyors lehet az álláskeresés az itthon egyedülállónak számító Pozi mobilalkalmazással.

Az alábbi cikkben a dolgozom.hu csapata összegyűjtötte az ország legjobb cégeinek karrierprogramjait. Nézz szét a lehetőségek között, érdemes már most eltervezni a félévedet!

A kapuzárási pánik széles körben ismert fogalom: ahogy az angol nevéből (mid-life crisis) is következik, életközépi válságot jelent, amit sokan átélnek a kor előrehaladtával.


A Te Karriered, a Mi Karrierünk! A KarrierM Állásportálon megtalálhatod a Neked való állást. Regisztrálj, nézz szét az ajánlatok között!

Az, hogy a munkahelyeden milyen jogok illetnek meg, megannyi törvény által szabályozott, bonyolult rendszerbe van foglalva, így gyakran még a már jó ideje dolgozók számára is kibogozhatatlannak, felfoghatatlannak tűnik – nemhogy pályakezdőként.

A gyakornokoskodás sokak számára csupán egy kötelező letudnivaló – pedig a helyes hozzáállással többet is kihozhatunk belőle, mint gondolnánk!

Morgan Stanley is a global financial services firm and a market leader in investment banking, securities, investment management and wealth management services. Check the Technology Analyst Program:

2021 Better Working World Data Challenge-et egyetemi hallgatóknak és pályakezdő data scientisteknek indítják 2021. márciusában. A program arra fókuszál, hogyan használhatjuk az adatot és a mesterséges intelligenciát egy kézzelfogható valóságos probléma megoldására, valamint egy jobban működő világ építésére.

Budapesten is megrendezik az USA-ból indult Techstars Startup Weekend nevű háromnapos hétvégi ötletversenyt, amelyet maga az amerikai alapító David Cohen nyit meg. Az április 9-11. között megrendezendő eseményre bárki jelentkezhet, akinek van egy innovatív vállalkozásötlete.

Saját utunk megtalálása egyfajta személyes küldetés, mely számos meglepetést tartogathat. Az út a legtöbb esetben nem könnyen járható, minden bizonnyal találkozunk nehézségekkel és kudarcokkal, de ezzel együtt valódi örömöket élhetünk át. Az, aki sikerrel jár, azaz megtalálja a saját útját, sosem lesz céltalan, értelmet ad a mindennapjainak, az életet nem csupán éli, hanem megéli. Ráadásul olyan dolgokat csinálhat, amelyben otthonosan érzi magát, ami annyira illik hozzá, hogy a tevékenység valójában ő maga.

HEEALS is a grassroots NGO based in Gurgaon, registered under the Indian government Section 21 of 1860 Society Act. They have a mandate of empowering local and rural communities to become sustainable in Health, Education, Environment and Livelihood Society sectors through engaging workshops, resources distribution and content creation.

A Nemzeti Tehetség Program által finanszírozott, immáron 11. éve működő Snétberger Program középpontjában a különleges zenei tehetséggel rendelkező, hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozása áll.

Az ingyenes tanfolyamon a PowerShell és a Python alapjait lehet elsajátítani előadásokon és gyakorlati feladatok megoldása során.

Bár pályakezdőként gyakran az a legfontosabb, hogy minél gyorsabban sikerüljön elhelyezkedni, és nem merül fel annak kérdése, hogy ez milyen típusú céges kultúrában lenne a legjobb számunkra, érdemes ezt is szempontként kezelni, hiszen a későbbi pályaképünkre fontos hatással lehet az, hogy multi-cégnél, vagy egy kisvállalkozásnál kezdtük.

Már mindannyian tudjuk, hogy a Zoom mennyire jól használható megbeszélések, nyelvi képzések során, de vajon mindenki tudja-e, hogy ki és miért hozta létre? Hallottál már a Saasbee-ról? Ha nem, akkor a Zoom-ról már biztosan! De vajon hogyan kapcsolódik a kettő? Milyen rejtett funkciói(k) vannak még? Alábbi blogbejegyzésből kiderül:

Az Orientify friss kutatásának eredményei szerint van hat olyan tipikus nehézség, amelyek a magyar fiatalok szerint leginkább akadályt gördíthetnek eléjük a jó karrierdöntések megtalálásában. Ha pályadöntés előtt állsz, és elakadtál, könnyen rájöhetsz, hol lehet a hiba, ha elolvasod ezt a cikket.

Interaktív, online előadásaival Szegeden vendégeskedik Barbara Oakley, a világ legnépszerűbb online kurzusának oktatója. Az amerikai mérnök professzor kutatása az idegtudomány és a társas viselkedés közötti összefüggésre fókuszál.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar két oktatója, Dr. Pusztai-Varga Ildikó és Dr. Udvari Beáta tartott előadást az SZTE GTK COVID válságkezelési jógyakorlatairól, a közösség támogató erejéről a Tempus Közalapítvány által szervezett konferencián.

Elvesztette munkáját? Vagy kész váltani? Mit szólna ahhoz, hogy VISSZA A PÁLYÁRA?

Találja meg következő munkahelyét online a VISSZA A PÁLYÁRA Magyar Állás Napon 2020. október 8-án 10:00 és 16:00 óra között.

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet és az ezt követően elrendelt óvintézkedések új kihívások elé állították a felsőoktatási intézményeket. A kormány által elrendelt digitális távolléti oktatás megvalósítása a Szegedi Tudományegyetem valamennyi érintett munkatársának és szervezeti egységének együttműködését igényelte. Az SZTE jól vizsgázott a szorgalmi és a vizsgaidőszakban is.

Július 1-től augusztus 31-ig legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 program keretében. Az országos programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium hárommilliárd forintos keretösszeggel hirdetette meg, amelyből 111,5 millió forint segíti a Csongrád-Csanád megyei 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok munkavállalását.

A számunkra ideális állás megtalálásában többek között segítségünkre lehet a megfelelően kialakított online jelenlét is. Hogyan tehetjük magunkat láthatóvá és mutathatjuk be hatékonyan kompetenciáinkat a világ legismertebb szakmai közösségi oldalán?

Biztos nyelvtudásra szeretnél szert tenni? Új kultúrákat és embereket ismernél meg? Szeretnél kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból? Akkor kösd össze a kellemest a hasznossal és pályázz mobilitási programokra az SZTE-vel!

Szeptember 10-ig várják az egyetem nappali tagozatos hallgatóinak műveit az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodájának drámapályázatára.


A Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete, az Alma Mater 2014 óta működteti Alumni Mentorprogramját. Az elmúlt 13 szemeszter során számos pozitív eredmény, gyümölcsöző együttműködés alakult, ezért úgy döntöttek, hogy időről időre bemutatják az Alumni Mentorprogram „sikertörténeteit”.

Az érdeklődőknek még több mint egy hónapig van lehetőségük pályázni a megszokott kategóriákban. A pályamunkák benyújtási határideje 2020. március 31-ről 2020. április 30-ra módosult.

Április 20-ig várják az egyetemi hallgatók pályázatait a Talent ösztöndíjakra és a Kiválósági Listára. A nyertesek egyszeri 20 ezer és 100 ezer forint közötti összegre jogosultak.

Mondd el idén is rajtunk keresztül, hogy mire vágysz igazán a munkaerőpiacon. A formot névvel és e-mail címmel kitöltők között kisorsolunk 2 db 50.000 FT értékű elektronikai, vagy divatruházati vásárlási utalványt. A márkát te választod ki! :)

Jelentkezz mentornak a Fesztivál Önkéntes Központba, és legyen ez életed legjobb nyara!

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája egyetemi fotópályázatot, vers- és prózamondó versenyt, szlogentályázatot, verspályázatot illetve drámapályázatot hirdet.

Idén is meghirdették az SZTE Innovációs Díj Pályázatot. A pályamunkákat 2020. március 31. éjfélig várja az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság.

A Magyarországi Francia Nagykövetség a 2020-2021-es tanévben ismét ösztöndíjprogramot indít azon magyar egyetemi hallgatók és kutatók számára, akik mester, doktori fokozatú tanulmányokat vagy kutatási munkát szeretnének folytatni Franciaországban. Jelentkezési határidő 2020. február 28-a.

Bizonyára Te is gondolkodtál már azon, hogy adhat-e többet az egyetem a tanulásnál? A választ az SZTE+ programban találod, amely lehetőséget ad arra, hogy élmény legyen az egyetemista élet. Hatala Dórát az Általános Orvostudományi Kar hallgatóját a program kihívásairól és személyes élményeiről kérdeztük.

Hozd ki a legtöbbet a tanulmányaidból, és légy ott, ahol a fontos dolgok történnek!

Kedves Hallgatók! A honlapunk, mint bizonyára észrevettétek már nem tartalmaz konkrét gyakornoki- vagy álláshirdetéseket, kötelező szakmai gyakorlat ajánlatokat. Ezeket természetesen továbbra is rendszeresen közöljük, azonban az új, remélhetőleg még hatékonyabb felület: a Facebook oldalunk! Itt olvashattok bővebben ezzel kapcsolatban.

Itt megnézheted, milyen nyitott pozíciókat kínál számodra a Deloitte.

Október elején vehette át oklevelét az a 18 fő, akik elsők között teljesítették az SZTE+ bronz fokozat 12 kihívását.

Próbáld ki magad, dolgozz újságíró és / vagy fotóriporter gyakornokként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság sajtós csapatában! Új taggal bővül a Szegedi Egyetem Magazin lapcsalád. A SZEM egyetemistáknak egyetemistákról szóló új magazinját egyetemisták készítik. Jelentkezz szerkesztőségi gyakornoknak!

Indul az őszi Alumni Mentorprogram. Az első körös jelentkezési határidő: szeptember 23!

Indul az őszi féléves alternatív gyakornoki program!

Friss hírek

Friss hírek RSS

Honlap_12

Recruitment for paid EIT Food RIS Fellowships is underway! Take part in this international project and gain experience in top companies in the agri-food industry.

Honlap_5

Utazz. Fejlődj. Szerezz barátokat a világ minden tájáról. Gyakorold a nyelvet. Szerezz külföldi tapasztalatot. Találd meg önmagad.

honlapra_3._31

Voltál már igazán stresszes? Igen?

Akkor a mi applikációnk neked is szól!

Életünk során számos olyan stresszhelyzetbe kerülünk, amelyek hatással vannak a mindennapi életünkre és a mentális egészségünkre. A sok ZH, a vizsgaidőszak, az iskola-munka-magánélet közötti egyensúlyozás okozta stressz kezelése nem könnyű feladat.