Bezár

Sajtószoba

KJA-1496

Gyermeksebészeti szakrendelés indult Szentesen

Gyermeksebészeti szakrendelés indult Szentesen

2023. december 05.
2 perc

Nem kell már minden esetben Szegedre utazniuk a szentesi betegeknek: november elején gyermeksebészeti szakrendelés indult a Kurca-parti város kórházában. A rendelésen a gyermekeket előjegyzés alapján fogadják, sebészeti és urológiai problémákkal. Lehetőség van például műtét utáni kontrollra, varratszedésre, folyamatos gondozásra is az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrumban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Eddig az volt az ellátási filozófia, hogy a beteg utazott az orvoshoz. Ezt szeretnénk megfordítani, most az orvos megy a beteghez, ami az ott élők számára nagy előny – beszélt a szentesi gyermeksebészeti szakrendelés elindítása kapcsán Dr. Bereczki Csaba, az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ igazgatója. Mint mondta, november 1-től már a szentesi gyermekgyógyász kollégák is bekapcsolódnak reggelenként a klinika online referálójába, hiszen a szentesi gyermekosztály is a szegedi gyermekklinika ellátási egységeként működik.

 KJA-1449

Dr. Bereczki Csaba, a szegedi gyermekklinika vezetője elmondta, januártól gasztroenterológiai és nefrológiai szakellátás is indul Szentesen.

Dr. Kovács Tamás, a gyermeksebészeti osztály vezetője kifejtette, hogy a szegedi klinikán három vármegyéből (Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés) érkező kis betegeket látnak el 0-18 éves korig. Szentesről eddig a műtétre váró gyermekeket Szegedre utalta be a szakorvos, az integráció révén azonban ez változik. Egyelőre kéthetente egy napot rendelnek Szentesen a szegedi klinika orvosai, akikhez előjegyzés alapján, bármilyen gyermeksebészeti, gyermekurológiai problémával fordulhatnak a gyermekek és szüleik. Műtét utáni kontrollra, varratszedésre, illetve később a gondozásra sem kell a szentesi betegeknek Szegedre utazni, ez is megoldható helyben.

KJA-1433

Dr. Kovács Tamás: november elején indult a szentesi gyermeksebészeti szakrendelés, a kezdeti tapasztalatok jók.

A tervek szerint januártól gasztroenterológiai és nefrológiai szakellátás is indul az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrumban. Így a gyermeksebészettel és a már régóta működő pulmonológiával és neurológiával együtt lefedik majd a gyermekbetegségek túlnyomó többségét – tudtuk meg Dr. Bereczki Csabától. Hozzátette, hogy rezidensek is járnak Szentesre Szegedről, nekik ez kiváló alkalom arra, hogy nagyobb tapasztalatot szerezhessenek olyan betegségek kezelésében, amelyek az általános gyermekgyógyászat szempontjából alapvető fontosságúak.

A későbbiekben, amennyiben lesz rá igény, nem csak kéthetente, hanem gyakrabban tartanak majd gyermeksebészeti szakrendeléseket Szentesen. A szegedi gyermekklinikán ehhez adott a szakembergárda – közölte Dr. Kovács Tamás. November elején indult a szentesi szakrendelés, a kezdeti tapasztalatok jók. A kollégák várják, hogy a rendelésnek híre menjen a háziorvosok és a betegek körében, és még népszerűbb legyen.

SZTEinfo

Borítókép: Dr. Kovács Tamás és Dr. Bereczki Csaba közölte, már helyben is elérhető Szentesen gyermeksebészeti szakrendelés. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek