Nyito_Fenyvesi_A_foto_biciklis

Online megtekinthető fotókkal csatlakozik az SZTE a „Maradj otthon!” Fesztiválhoz

A COVID-19-pandémia elsöpörte az „SZTE Egyetemi Tavasz 2020” rendezvény-sorozatot. Ám az SZTE őszi és tavaszi program-kínálatában eddig megtekinthető fotósok munkájára emlékeztetve a szegedi egyetem mintegy csatlakozik az online térben oly népszerűvé lett „Maradj otthon! Fesztivál” kínálatához.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egyetemisták fotóiból rendezett tárlattal nyitott volna 2020. április 6-án az „SZTE Egyetemi Tavasz 2020” rendezvény-sorozat. A COVID-19-pandémia miatt elmaradt rendezvény és lehetetlenné lett tudósítás helyett, időben visszafelé haladva, alább fölidézünk olyan, korábbi tárlatokhoz kapcsolódó egykori és mai sajtóhíreket, amelyek alapján SZTE-fotósok fényképeit nézegethetjük.

 

2019-ben a tudósítás címe is hirdette: Fotókiállítással nyílt a 16. Egyetemi Tavasz, a rendezvényen készült fotógaléria itt megtekinthető.

 

2018-ban a Május 18-ig virágzik az Egyetemi Tavasz című összefoglalóban fotóspalánták vallomásai is olvashatók. Az akkori zsűriben és az SZTE JGYPK fotós képzésében is szerepet vállaló Németh György fotóművész alkotásai, illetve az akkori medikus Csákány Lóránt fényképei a neten is megtekinthetők.

 

A Fotósok hitvallásai színesben és fekete-fehérben című interjúcsokorban megszólaló ifjú alkotók közül például Vadász Anna fényképeire könnyű rábukkanni a Facebookon. A 2017. december 5-én megnyílt a „Minden, ami C-vitamin” fotókiállításon pedig bizonyítást nyert, hogy az egyetemisták kreativitása határtalan. Az akkor a zsűrit vezető Datki Zsolt neurobiológus (SZTE) ugyancsak a legnépszerűbb közösségi portálon mutatja meg - többek között - infrafotóit...

 

*

 

Kiderült, az SZTE oktatói, munkatársai közül többen is kitűnnek fotósként. „Guru szintre jutott a GuruShots.com internetes fotóverseny oldalon 2018-ban” Fenyvesi Anna.


Fenyvesi_A_foto_biciklis_j


Az SZTE BTK Angol-Amerikai Intézetet vezető egyetemi docens fényképek iránti szenvedélyéről is vall A zene és a fény jegyében nyílt meg az SZTE 24. Őszi Kulturális Fesztivál című riportban. Kedves kerékpáros és csigavonalas fotóit pedig a legnépszerűbb közösségi portálon ismét bemutatja.


Fenyvesi_A_foto_1j

 

Az Időn túli üzenetek – Az SZTE MK 70 éves oktatója, Gyeviki János rekordjai című riport sorait és fotóit követve mintegy virtuális sétát tehetünk az SZTE 24. Őszi Kulturális Fesztivál ÉLETképek tárlatán, illetve a szöveg végére érő jutalma, hogy az "ÉLET / KÉPEK GYEVIKI 70" című nyomtatott katalógus elektronikus változata itt elérhető.

 

Saját fotókiállítással jelentkezett 2012-ben Kokas Károly, az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgató-helyettese...

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés