SZTE Info

petofiirodalmimuzeum

Költészetnapi játékot hirdetett a Petőfi Irodalmi Múzeum

Költészetnapi játékra hív mindenkit a Petőfi Irodalmi Múzeum, hiszen hamarosan április 11-e. József Attila születésnapján ingyenesen letölthető lesz az Irodalmi Magazin legújabb, a költő életművével foglalkozó száma is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A játék egyszerű: minden nap közzétesznek két verset a Facebook oldalukon, és csupán annyit kérnek, hogy mindenki mondjon véleményt, melyik tetszik jobban.


Április 9-én Nemes Nagy Ágnes Tavaszi felhők és Szabó Magda Madár című verse közül lehet választani, de Csokonai Vitéz Mihály: Tartózkodó kérelem és Petőfi Sándor: Szeptember végén című költeményéről is lehetett már véleményt mondani.


A Petőfi Irodalmi Múzeum jóvoltából József Attila születésnapján, a magyar költészet napján ingyenesen letölthető lesz az Irodalmi Magazin legújabb, a költő életművével foglalkozó száma.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.