szennyviz

Átalakítási munkálatok a TIK-ben

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Tisztelt Látogatóink!

 

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatósága ezúton az alábbi tájékoztatást nyújtja a „Szennyvízhő alapú, hőszivattyúval megvalósítandó hűtés-fűtés rekonstrukció a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjának épületében” megnevezésű, KEOP-4.10.0/B/12-2013-0029 azonosító számú pályázat, Központunkat érintő kivitelezési munkálatainak megkezdése kapcsán:

 

A Tanulmányi és Információs Központ megnyitása (2004) óta, azaz 10 éve folyamatosan törekszik a környezeti terhelés csökkentésére; mind műszaki beruházások, mind tudatformálás tekintetében.


Az első 10 év eltelte után, valamint a meglévő rendszer folyamatos optimalizálása mellett is szükségessé vált a technológiaváltás, ezen belül is a megújuló energiafelhasználást biztosító komplex rendszer kiépítése a hűtési-fűtési rendszer átalakításával a további környezetterhelést csökkentő eredmények elérése, és a Zöld Egyetem koncepció kiteljesítése érdekében. A beruházás keretében a Központ gépészeti rendszere kerül átalakításra, valamint ezzel párhuzamosan a szegedi Szennyvízátemelő teleptől kezdődően létrehoznak egy csőhálózatot, amelyen keresztül a hőszivattyúkkal kinyert hőt – közvetítő közeg segítségével – a Központba juttatják.


 

A fent jelzett projekt keretében a Központ gépészeti tereinek átalakítására 2015. május 11. és 2015. augusztus 22. között kerül sor, és ezen időszakban nagyobb zajszinttel járó munkafolyamatokat is el kell végezni.A beruházási munkálatok részeként ugyanis meg kell oldani a csőhálózat kiépítését, és az alépítményhez történő csatlakoztatását a Központban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Zászló utca felől érkező csőhálózatot a mélygarázsunknál kialakított beléptető ponton keresztül kell eljuttatni a Központ tetején elhelyezésre kerülő hőcserélőkig.


Az előzetes ütemterv kialakításánál a kivitelezővel közösen törekedtünk arra, hogy a hétfőtől szombatig ütemezett munkarenden belül, a zajjal járó munkafolyamatokat – a lehetőségekhez mérten – azokra az időpontokra időzítsük, melyek a központ látogatói számára legkevésbé zavaró, viszont az átmeneti időszakban a látogatók együttműködő türelmére és megértésére is szükségünk lesz, amit előzetesen is köszönünk!A fenti okokra hivatkozva minden kedves látogató szíves megértését és türelmét kérjük a kiviteli munkálatok során előforduló nagyobb zajjal járó folyamatok, és bizonyos területek megközelíthetőségének korlátozása miatt.Tisztelettel:

 

Gyarmati László

intézmény igazgató

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés