Angol

Folytatódnak az SZTE Alumni mini angol órák a TIK-ben

Az SZTE Alma Mater tavaly tavasszal indította el zenés, játékos kiscsoportos angol foglalkozásait óvodás és kisiskolás (3-8 éves) gyermekek számára. A nagy érdeklődésre való tekintettel az angol a 2014/2015-ös tanév második szemeszterében is folytatódik régi és új kisdiákjainkkal a József Attila Tanulmányi és Információs Központ II. emeleti közösségi terében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Angol foglalkozásaink tematikájukat tekintve továbbra is a Klett Kadó „Magical World” című kötetein alapulnak, kiegészítve a benne található szókincset a mindennapi életben használatos egyéb szófordulatokkal, nyelvtani szerkezetekkel.


A foglalkozásokon hétről hétre a szóbeli nyelvelsajátításra építő játékos, életszerű feladatokra kerül majd sor. A mondókákon, dalokon, mozgáson és kézműves tevékenységeken keresztül a gyerekek szinte észrevétlenül ismerkednek meg az angol nyelv alapjaival, miközben használni is tudják az elhangzott szavakat, szószerkezeteket, teljes mondatokat.


A vidám, mindig meglepetéseket tartogató foglalkozások az előre kidolgozott módszertani rendszert és óratervet követik, biztosítva ezzel a gyermekek nyelvi fejlődését. 10 alkalmat követően úgynevezett bemutató foglalkozásra kerül sor, ahol a kicsik a szülők jelenlétében mutathatják be, mit tanultak az első időszakban.


A gyermekek az SZTE Alumni Mini Angol által játszva készülnek fel az iskolás évek nyelvóráira, vagy adnak hozzá az ott megszerzett tudáshoz, szóbeli, használható nyelvi kompetenciájukkal. Mindezt kis csoportban, egyéni igényeiket felmérő közegben teszik, ahol biztosan jut idő minden gyermek felszólalására.


Az első ingyenes próbaalkalom után a foglalkozások díja: 1000 forint/fő


Alma Mater tagkártyával: 500 forint/fő

 

A 10 foglalkozás díját egy összegben vagy két részletben van lehetőség fizetni.

Az esetleges hiányzásokat minden esetben lehet pótolni a párhuzamos csoportban.

Jelenleg hétfői (16:30) és szerdai (16:30) csoportunk van, amelyek közül a létszámot figyelembe véve még a hétfőihez lehet csatlakozni.


Igényeljen ingyenes Alma Mater tagkártyát!

Fotók a korábbi foglalkozásokról

Trogmayer Éva cikke (Délmagyarország) az Alma Mater Magazinban


Részvételi szándékukat kérjük, előzetesen jelezzék az iroda@sztealmamater.hu címen vagy telefonon, a 62/54-6775-ös számon.


Kérjük, a jelentkezéskor adják meg telefonos elérhetőségüket is!


A foglalkozáson való részvétellel a résztvevő gyermekek hozzátartozói hozzájárulnak ahhoz, hogy a foglalkozáson megjelenő személyekről képek készüljenek, amelyeket az SZTE Alma Mater közzétehet saját megjelenési felületein.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés