pride

"Colorful Circles' World" című kiállítás

Erdélyi Tea, Holland Kati és Szabó Judit Erzsébet kiállítása

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Hogy néz ki egy Budapest Pride menet belülről?

Tényleg csak „egy maroknyi meleg sétál az utcán és kihívó ruhákban provokálja a környezetét?”

Három fotós oszlatja a politikai és médiahisztéria keltette tévhiteket. A képeken az elmúlt évek felvonulásai, támogatók és ellenzők, közbuzik és közemberek, hangulatok, arcok, álarc nélkül, a kordonon belülről.

 

Megnyitó: 2014. október 27. (hétfő) 17:00

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)

A kiállítást megnyitja és Holland Katit faggatja: Molnár Nóra, LMBT aktivista


A kiállítás megtekinthető október 27-től 31-ig.

 

A fotósokról


Erdélyi Tea

Civilben is civil. A Debreceni Egyetemen végzett szociológusként, azóta különféle kisebbségi csoportokkal dolgozik, napi munkájában, önkéntesként, aktivistaként. Fotózással közel húsz éve foglalkozik, 2009 óta LMBT aktivista, a hazai LMBTQ események fontos dokumentárora.


Holland Kati

Mikrótól a makróig. Magyarországon született, Angliában nőtt fel. Biológusként kezdett el mikroszkóppal fotózni. A Budai Rajziskolában szerzett alkalmazott fotográfus és grafikus végzettséget. Jelenleg esemény- és portréfotókat készít, és LMBTQ önkéntes a Háttér Társaságnál és az Atlasz Sportegyesületnél.


Szabó Judit Erzsébet

Közgazdász, 1949-ben született, Felvidékről áttelepített családban. Szakmai pályája során kutatással, elemző munkával, fordítással és tanítással foglalkozott. Kilenc éves korában kezdett fényképezni Pajtás géppel. A Budai Fotó- és Filmklubban és a Magyar Fotóművészek Szövetségének mesterkurzusán tanult. 1993 óta LMBT aktivista, a Háttér Társaság egyik alapító ügyvivője volt.Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés