biblia

A világ vezető bibliatudósait várják Szegedre

Először rendezik Magyarországon az SNTS (Studiorum Novi Testamenti Societas) nemzetközi konferenciáját. Azt a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Szegedi Tudományegyetem közösen szervezi augusztus elején.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A világ vezető bibliatudósai, Újszövetség-kutatók találkoznak augusztus elején Szegeden az SNTS (Studiorum Novi Testamenti Societas) nemzetközi konferenciáján, melyet első ízben rendeznek meg Magyarországon - tájékoztatta Benyik György főiskolai tanár, a szervezőbizottság elnöke az MTI-t.

A tanácskozáson meghívásos alapon vehetnek részt a tudományos társaság tagjai, eddig több mint félszáz ország 130 egyetemének kutatói jelezték érkezésüket. A bibliatudósok között a fennálló felekezeti különbségek ellenére - hosszú idő óta jó szakmai kapcsolat alakult ki. Az augusztus 2-án kezdődő konferencia munkájában résztvevő magas képzettségű ókorkutatók, nyelvészek, bibliafordítók mindannyian elkötelezettek a Szentírás, ezen belül elsősorban az Újszövetség mind alaposabb megismerésének, tudományos és módszeres vizsgálatának.

A plenáris és a nyolc párhuzamosan folyó kisebb előadásokon elhangzó referátumok, valamint a tizennégy szemináriumban szervezett munkacsoportokban folytatott viták rendszerint hosszabb időre meghatározzák a bibliatudomány kutatási irányát és a jövendő publikációkat. Az SNTS tudományos találkozóját elő-konferenciaként a jórészt kelet-európai bibliakutatókat tömörítő EELC (Eastern European Liaison Committee) tanácskozása előzi meg.

Az esemény hivatalos honlapja itt nyitható meg.


Forrás: www.hirado.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés