hazassag

Több program a TIK-ben házasság hete keretében

Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg 2008-ban. A megvalósításhoz egy szervezőbizottság állt össze. Látásunk szerint a házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A házasságban a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.


Rendezvények


2014. FEBRUÁR 12. SZERDA
Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.)

18.00 Szex és kultúra
SZTE Szabadegyetem előadássorozata keretében
Az egyén szexuális erkölcse és a társadalom kulturális teljesítménye közötti összefüggések vizsgálata kultúrákon és civilizációkon keresztül.
Előadó: Krúdy Tamás újságíró, főszerkesztő


17.00-20.00 Élő Könyvtár


A hallgatók 6 házaspár közül egyént vagy házaspárt tudnak kikölcsönözni, akikkel beszélgetnek, kérdezhetnek a házasságról.


"Egy beszélgetés erejéig „kikölcsönözhető”, házasságban élő emberek vallanak fél év, két év, tíz év, huszonöt év stb. házasság után választásuk okairól, a közös élet örömeiről, nehézségeiről őszintén."

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés