9eves

9. születésnapját ünnepli az SZTE TIK

A József Attila Tanulmányi és Információs Központ kilenc éve, 2004. december 9-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A központ kilencedik születésnapja sem telt eseménytelenül, reggel a belépőket ünnepi díszek fogadtak, valamint a biztonsági beléptető kapu előtt a Központ munkatársai muffinokat osztottak a mit sem sejtő látogatóknak.9 éves az SZTE TIK


A Mikó László és Szántó Tibor tervezte épület a hazai felsőoktatásban egyedül álló módon napi tizenkét órán át egyszerre működik oktatási, tanulási, szolgáltatási és konferencia térként.


Az itt meghirdetett kurzusokra szemeszterenként több mint tízezer hallgató iratkozik be, az Klebelsberg Könyvtár több mint 1,5 milliós állományát 25 ezer beiratkozott hallgató forgatja, emellett a központ Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki konferencia helyszíne. 2013. januárjában a világ ötven legkülönlegesebb könyvtára közé sorolta a BestMastersPrograms.org – egy online kalauz a mesterfokú tanulmányokhoz – a József Attila Tanulmányi és Információs Központot, illetve a benne működő SZTE Klebelsberg-könyvtárat.


TIK galéria

Az elmúlt évek alatt a TIK számos rendezvénynek adott otthont, a több száz fős nemzetközi konferenciától kezdve a bensőséges hangulatú könyvbemutatókig. Az éjszaka lenyűgöző látványt nyújtó épületben rendeztek már nagy sikerű gólyabált, jogászbált, közgazdászbált, hagyományosan a TIK a helyszíne az SZTE és a Szeged Első Lions Club közös jótékonysági báljának, a Délmagyarország presztizs díjkiosztójának is.


Az elmúlt kilenc év alatt a Központ a hallgatók kedvenc tanulási és találkozási pontjává vált, szerves részét képezi az egyetemi életnek, nem hiába szokták az "egyetem szívének" nevezni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés