TED-Prize-2012-Cities-2-1-537x281

TED City 2.0 – Szeged

Foglalkoztat a gondolat, hogy mit tehetsz az élhetőbb környezetért, a kellemesebb és kényelmesebb városi életért? Kíváncsi vagy a legújabb innovációkra és előrevivő ötletekre, amelyekkel megváltoztathatjuk a város képét?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptember 20-án New York adott otthont a TED City 2.0 rendezvénynek, mely a városi lét kihívásairól és megoldásokról vonultatott fel újszerű vagy érdekes megközelítésű gondolatokat.

Világszerte számos ország és város kapcsolódott az eseményhez, köztük Budapest is, ahol a Siemens támogatásával a főváros megújulásáról elmélkedtek előadók és a közönség. A Siemens 2013. október 9-én Szegedre is elhozza a City 2.0-t! Vetítésen tekinthetitek meg a budapesti és a new york-i előadásokból készült gazdag válogatást, illetve találkozhattok a Siemens teljes portfoliójával.


Időpont: 2013. október 9., szerda 11:00-16:00

  • 11:00 - Megnyitó
  • 11:10 - A budapesti és new york-i előadások megtekintése
  • 13:00 - Szeged 2.0 - szegedi előadások

 

Helyszín: SZTE TIK - Kiállítási tér, III. szemináriumi terem

A TED City 2.0 projektje keretében „városújítók” osztják meg gondolataikat az élhető jövőről. A City 2.0 esemény városi polgárok, vállalkozók, mérnökök, designerek, társadalomtudósok találkozóhelye, akik elmesélik innovatív elképzeléseiket a fenntartható életről.

 

Az aktív érdeklődők 5 perces előadást készíthetnek, akár képzőművészeti megfogalmazást elképzeléseidről, majd a vetítések után megoszthatják a szervezőkkel és a többi érdeklődővel gondolataidat! A legizgalmasabb felvetéseket a szervezők Siemens meglepetéscsomaggal díjazzák.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés