Kongresszusi

Minden egyetemistát üdvözöl az SZTE TIK Igazgatóság csapata a 2013/2014. tanév kezdetén!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kedves első éves hallgatók, Kedves egyetemisták!


Először is engedjétek meg, hogy gratuláljunk a gólyáknak a sikeres felvételihez! Örömmel üdvözlünk Mindenkit a Szegedi Tudományegyetem hallgatói között!


Az előttetek álló egyetemi évek során a TIK lehet a „második otthonotok”, s mi biztosak vagyunk abban, hogy sok meghatározó élménnyel fogtok gazdagodni ebben az Intézményben, hiszen a tanulmányaitokhoz kapcsolódó előadások mellett számos szolgáltatással, tanulóhellyel, rendezvénnyel és rekreációs lehetősséggel várunk Benneteket az egész tanévben.


Az SZTE TIK-et az „Egyetem szívének”, a „Hallgatók Mekkájának” nevezik, mi pedig azért dolgozunk, hogy ehhez a névhez továbbra is méltóak legyünk! A Központunk öt funkciót egyesít:


  • A tanulmányaitokhoz, és a kutatómunkátokhoz szükséges forrásokat itt találjátok meg az SZTE Klebelsberg Könyvtárban, illetve minden jelentősebb folyóirat, évkönyv, szórakoztató és szakirodalom is kikölcsönözhető, ez a tanulási terünk.


  • A TIK oktatási térként is funkcionál, hiszen hétfőtől szerdáig reggel 8 órától este 8 óráig több egyetemi Kar kurzusa kapott tantermet itt. A termek elhelyezkedéséről, megközelíthetőségéről és az aktuális órarendről ITT tájékozódhattok.


  • A TIK-ben több egyetemi szolgáltató egység is helyet kapott, ezért szolgáltatási térként is azonosítható. Minden egyetemi félév kezdetekor a Hallgatói Szolgáltató Irodában (HSZI) fogjátok felvenni a diákigazolvány matricát és a tanulóbérletet, illetve a hallgatói státuszhoz kapcsolódó adminisztrációs teendők egy részét is itt intézhetitek. Az SZTE Jegyzetboltban vásárolhatjátok meg a tanulmányaitokhoz szükséges szakirodalmat, és itt tudjátok a jegyzettámogatást is felhasználni. Az SZTE Ajándékboltban szerezhetitek be az egyetemi, kari pólókat és szuveníreket, továbbá a kollegák segítenek az albérletkeresésben, valamint a nagyobb szegedi koncertekre is itt tudtok majd elővételben jegyet váltani. Az Egyetemi Kávézóban a TIK teljes nyitva tartási idejében feltöltődhettek egy jó kávé, egy finom tea mellett. Órák előtt vagy után, szinte biztos, hogy mindig összefuttok pár csoporttárssal, rég látott ismerőssel.


  • Fentiek alapján bátran állítjuk, hogy az SZTE TIK az Egyetem központi intézménye. Az elmúlt években kialakult a találkozási tér funkció is, hiszen a TIK-et már mindenki ismeri Szegeden, a személyes találkozók és beszélgetések helyszíneként is ideálisnak bizonyult. Gyakran hangzanak el azok a mondatok, hogy „Találkozzunk a TIK-ben!” vagy „Igyunk meg egy kávét a TIK-ben!”.


  • A TIK-ben található az SZTE Kongresszusi Központja is, amelynek köszönhetően az Intézmény évközben számos hazai és nemzetközi konferencia, gálavacsora, kiállítás, sajtótájékoztató és további rendezvények befogadó helyszíneként is funkcionál, ezzel az egyetemi konferencia tér feladatot is ellátja.


TIKA Szegedi Tudományegyetem egyik fő törekvése a Zöld Egyetem cím erősítése. Az SZTE és konkrétan a TIK eddigi eredményeiről bővebben ITT olvashattok. A TIK társadalmilag felelős intézményként azonosítja magát: fokozottan figyelünk a mindennapi működéshez kötődő környezeti terhelés csökkentésére, az energiatudatos, költséghatékony üzemeltetésre. Ez a hozzáállás megnyilvánul a működési irányelveinkben és a látogatók számára szervezett tudatformáló programjainkban is. Említés szintjén: látogatóink eddig részt vehettek kazántúrákon, ahol megismerhették az Intézmény környezettudatos beruházásait, emellett a saját rendezésű filmklubokon, Föld Óráján, Föld Napján, Látogatói Nyílt Napon, Víz Világnapján és a SZIN-en is találkozhattak már velünk.


Számos rekreációs eszközt lehet nálunk igénybe venni: jó idő esetén a ping-pong asztalunkat folyamatosan használhatjátok, vagy ha a parkba szeretnétek majd kiülni tanulni, vagy csak egy kicsit ellazulni, ehhez kérhettek plédeket, társasjátékokat és tollas ütőket is a Központi Ügyfélszolgálaton. A Kongresszusi terem folyosóján pedig egy méltán népszerű csocsóasztal található. A fenti szolgáltatások díjmentesen állnak rendelkezésetekre!


TIK


Bármilyen kérdésetek van mind a Központi Ügyfélszolgálat munkatársai: Judit, Móni, Fanni, Noémi és Péter, mind a Biztonsági Szolgálat kollégái is készségesen állnak a rendelkezésetekre.


A TIK-el kapcsolatos közérdekű információkról pl. nyitva tartás változás, szünetek, új szolgáltatások stb., érdekességekről, saját programokról mindig a TIK hivatalos facebook oldalán tájékozódhattok leggyorsabban.


A beiratkozás első két hetében folyamatosan közlünk számotokra praktikus tippeket, illetve külön menüpontban gyűjtjük össze azokat az információkat, amelyek hasznosak lehetnek számotokra, ezért fokozottan érdemes figyelni a facebook oldalt!TIK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés