torokildiko

Török Ildikó India fotósorozatának kiállítása a TIK-ben

A kiállítás megtekinthető október 12-ig, hétköznapokon 08.00 - 20.00, szombaton 09.00 - 16.00 óráig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kiállítást megnyitja: Juhász Balázs fotográfus


Közreműködik: Ádász Mariann táncművész


Török Ildikónak 2012. novemberében lehetősége volt 16 napot Indiában tölteni és lencsevégre kapni az ott élő emberek mindennapjainak egy-egy aprócska pillanatát.


Török Ildikó útja során érintette Vrindávant, a hinduk Jeruzsálemét; Radhakundot, ahol egy állatvásárba is ellátogatott; Kusum Sarovart gyönyörű hindu templomával; Malsarai-t, a cigányfalut; Agrát, ami a Taj Mahal otthona; Jaipurt, a Borostyán erőd és a Vizipalota otthonát; Pushkart, ahol a nagy pushkári tevevásárt rendezik; Jodhpurt, amely a Mehrangarh erőd és a kék városrészével büszkékedhet; Jaisalmert és a Thar sivatagot; Új Delhit, ahol a város kaotikus utcái és élete voltak fotós témáik.


Dr. Török Ildikó az SZTE Gazdaságtudományi Karán 2009-ben közgazdász diplomát, 2012-ben az Állam- és Jogtudományi Karon jogász oklevelet szerzett. Szegedi tanulmányaival párhuzamosan, gyerekkori szenvedélyének, a táncnak hódolva harmadik diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskolán vehette át. A táncművészet mellett, a vizuális művészetek iránti érdeklődése is gyerekkorától kíséri életet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés