szenczy-TIK-kiemelt

Pokoli történetek - Mennyei megoldások

Előadó: Szenczy Sándor lelkipásztor, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány alapítója és vezetője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Időpont: Október 3. csütörtök, 18 óra

Helyszín SZTE TIK Kiállítási tér (6722 Szeged, Ady tér 10.)


Szenczy Sándor tizennégy éves korában szülei válása után elköltözött otthonról. Gimnáziumi éveiben az alkohol és a drogok mellett a magyar rendfenntartás embereivel is gyakran találkozott. Sándor életében a katonaság vetett véget ennek az időszaknak. Amikor a központból kihelyezték egy lokátorállomásra és „ottfelejtették” közel két hónapra, egy „titkos katonai telefonvonalon” keresztül Isten megtalálta.


A hittudományokban folytatott tanulmányait a Református Teológián elvégzett három évfolyam után a Baptista Teológián fejezte be. Lelkészi hivatását 1994-ben kezdte Velencén, ahol a közel tízfős gyülekezet egy szűk évtized alatt százfősre gyarapodott a keze alatt. Jelenleg a Verőcei Baptista Gyülekezet lelkipásztora.


szenczy-TIK


A Baptista Szeretetszolgálatot 1996-ban hozta létre. Az alapítvány célja, hogy Jézus Krisztus szeretetparancsa alapján segítsen a rászorulókon itthon és külföldön. Az első ötezer forintos adomány óta eltelt hosszú évek alatt, a Baptista Szeretetszolgálat mára az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezetté nőtte ki magát. A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány a világ 25 országában nyújt rendszeres segélyt, élelmet, humanitárius és lelki segítséget a szükséget szenvedő és szociálisan perifériára szorult emberek számára, de Magyarországon is milliárdos nagyságrendű munkát végez.


A karitatív szolgálat során fellépő veszélyeket, kalandokat, csodákat többen is átélték Sándorékkal, úgymint Vujity Tvrtko, Batiz András…


Sándor a fent említett tevékenységei mellett aktív médiaszereplő, kommunikátor és blogger, aki hitét, életét, élményeit örömmel osztja meg előadásaiban, igehirdetéseiben és személyes beszélgetéseiben egyaránt.Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés