dokumentumfilm

Dokumentumfilm készül az SZTE zöld törekvéseiről

Múltunk és jövőnk – a víz című dokumentumfilm-sorozat részeként mintegy 8-10 percben mutatják be a Szegedi Tudományegyetem zöld törekvéseit – kiemelten a szürkevíz hasznosítást – áprilisban, a Magyar Televízióban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Dokumentumfilm készül az SZTE zöld törekvéseiről
A forgatáson készült képek itt megtekinthetőek
A Szegedi Tudományegyetem zöld törekvései kapcsán Dr. Majó Zoltán és Erdélyi Evelyn 2013. jan. 23-án tartott sajtótájékoztatót, ahol az Egyetem gazdasági és műszaki főigazgatója ismertette az elmúlt időszak főbb környezettudatos és energiahatékony beruházásait, azok jelenlegi és jövőbeni megtakarításait, környezeti terhelést csökkentő hatásait. Ezt követően az SZTE TIK intézmény igazgatója bemutatta az SZTE kiemelkedő eredményeit az Indonéziai Egyetem által meghirdetett úgynevezett „UI Green Metric Ranking of World Universities 2012"-es felmérésben.A sajtótájékoztató után egy dokumentumfilmet forgató stáb érkezett a Tanulmányi és Információs Központba 2013. február 13-án. A látogatás célja az Egyetem környezeti terhelését csökkentő beruházások – kiemelten a szürkevíz hasznosítást lehetővé tevő rendszer – megismerése volt. A stáb forgatott az SZTE TIK Átriumában, a JATE kistermében és a szürkevizet hasznosító gépészeti helyiségeiben, illetve felvételeket készített többek közt a Mérnöki Kar geotermikus energiát hasznosító hőszivattyúiról és napelemeiről. A felvételeket készítő csapatot Dr. Majó Zoltán főigazgató, Fakan Zoltán műszaki és beruházási irodavezető, és Tiszai Zoltán, a Mérnöki Kar gondnoka kalauzolta az egész napos forgatáson.


A felvett jeleneteket a Múltunk és jövőnk – a víz című oktatási célú dokumentumfilm-sorozat részeként lehet majd megtekinteni, előreláthatólag 2013. április 22-én a Magyar Televízió programjában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés