zold_hirlevel

SZTE TIK Szénszüneti Zöld hírlevél

Néhány hasznos dolog, hogy hogyan hagyjuk el irodánkat a szénszünetre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kedves Egyetemi Polgárok!

Kedves Kollegák!

 

Mint azt a Szegedi Tudományegyetem minden munkatársa tudja, a költségmegtakarítás, és az energiafelhasználás csökkentésének érdekében 2012. december 21-én 12 órától 2013. január 7. 08:00 óráig szénszünet lesz. Ezen időszakban legtöbb egyetemi épület zárva lesz, csak az egészségügyi intézmények és közoktatási feladatokat ellátó épületek működhetnek.

 

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatósága néhány olyan tanácsot szeretne megosztani, amellyel segíthetjük a szénszüneti felkészülést, a leállást.

 

Úgy hisszük, hogy kis odafigyeléssel még nagyobb eredmények érhetők el az energia-megtakarításban, hiszen közös ügyünk ebben a nehéz gazdasági helyzetben a megkezdett költségtakarékossági intézkedések segítése!

Mielőtt megkezdődik a szénszünet, munkahelyünk elhagyása előtt fokozottan figyeljünk oda az alábbi dolgokra:

 

  • Áramtalanítsuk az irodai berendezéseket, számítógépeket, nyomtatókat, monitorokat, fénymásolókat! Ne csak készenléti üzemmódban hagyjuk a gépeket, hanem ha lehet, húzzuk ki a konnektorból!
  • Ha hálózati elosztónk is van, kapcsoljuk le a billenős kapcsolót, ahol nincs kapcsoló, lehetőség szerint húzzuk ki a falból!
  • Tegyünk rendet a teakonyhákban, mosogassunk el, és kapcsoljuk ki a konyhai gépeket, ezeket is ki lehet húzni a konnektorból!
  • Ürítsük ki a hűtőszekrényeket, s azokat időben áramtalanítsuk, mert a leolvasztás hosszabb időt vesz igénybe!
  • Tegyük rendet asztalunkon, fiókjainkban, könnyítsük meg a takarítást!
  • Az egyoldalas, felesleges iratainkat gyűjtsük össze „firkapapírnak”, szelektáljuk ki a nem használt papírokat, majd dobjuk bele a papír gyűjtésére szolgáló szelektív edénybe!
  • Ne hagyjunk bent a munkahelyen semmi olyat, amire szükségünk lehet a szénszünet végéig! (pl.: papírok, elektronikus dokumentumok, vásárolt ajándékok, stb.), hiszen nem lesz lehetőségünk bejutni a zárva tartott épületekbe!
  • Győződjünk meg róla, hogy az irodahelyiségekben, ritkábban használt egyéb helyiségekben pl. raktárakban minden elektromos eszközt kikapcsoltunk, áramtalanítottunk, és ellenőrizzük kollégáink berendezéseit is, ha mi megyünk el utolsóként!
  • Locsoljuk meg a növényeket, ha érzékenyek a hidegre, inkább vigyük haza őket, ha lehet, ne kelljen majd januárban egy növényt sem kidobni.
  • Mielőtt bezárnánk az ajtót, nézzünk vissza, hogy minden világítást lekapcsoltunk-e. Az asztali kislámpákra is ügyeljünk!

 

Köszönjük előre is, hogy megfogadja tanácsainkat!

 

Üdvözlettel:

SZTE Tanulmányi és Információs Központ Igazgatósága


lablec

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés