teltik

Ismét szénszünetre készül a Szegedi Tudományegyetem

Két hétre bezárja kapuit az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


szenszunet_plakat_2012Az energiatakarékosság jegyében 2012. december 21-án 12 órától téli szünetet tart a Szegedi Tudományegyetem. A karácsony és szilveszter közötti 2 munkanapon, valamint az Újév első hetében zárva marad a legtöbb egyetemi épület. Csak a gyógyászati funkciókat, vagy közoktatási feladatokat ellátó épületek használatát biztosítják. Az egyetemi élet 2013. január 7-én indul újra.

2012. december 21-én, pénteken 12 órától 18 óráig az egyetemi épületekben a fűtést visszaszabályozzák 10 fokra, s ezt a hőfokot fogják tartani 2013. január 6., vasárnap 10 óráig, amikortól is folyamatosan visszaállítják a fűtést a műszaki kollegák a normál üzemi hőfokra.


A 2012-es szénszünet időtartalma 5 munkanapot érint (2012. dec. 27., dec. 28., 2013. jan. 2., 3., 4.) amelyeken vizsgákat lehetett volna tartani. Ennek pótlására az oktatási rektorhelyettes asszony egy héttel meghosszabbította a vizsgaidőszakot, de fontos azt is kiemelni, hogy mivel az őszi szemeszterben a két egymást követő hosszú hétvége miatt nem volt őszi szünet, így az elmúlt 6 évhez képest egy héttel hamarabb is kezdődött meg a vizsgaidőszak.Ennek következtében a 2012/2013. tanévi téli vizsgaidőszak a következőképpen alakul:


Vizsgaidőszak: 2012. december 10. - 2013. január 26.

Utóvizsga-hét: 2013. január 28. - február 2.

Szénszünet”: 2012. december 21. - 2013. január 6.


A szénszünethez alkalmazkodva a Könyvtár rugalmasabb kölcsönzési szabályokkal igyekszik segíteni az SZTE polgárok vizsgákra való felkészülését. A kölcsönzésre vonatkozó változásokról ITT olvasható részletes tájékoztató.


A környezeti terhelés csökkentésére – a TIK kezdeményezésére – az egyetemi Zöld Kommandó tippeket ad az egyetemi polgároknak.


A szénszünetről bővebb háttérinformációkat az SZTE TIK Zöldintézmény Blogján olvashat a www.zoldintezmeny.blog.hu oldalon


Mielőtt elhagyjuk a szénszünet ideje előtt a munkahelyünket, a következőkre figyeljünk oda:

  • Kapcsoljuk le a fűtést!
  • Kapcsoljuk ki az irodai berendezéseket, nyomtatókat, monitorokat, fénymásolókat, stb.! Ne csak stand-by üzemmódban hagyjuk a gépeket!
  • Kapcsoljuk le a billenős kapcsolókat!
  • Tegyük rendet a konyhában, kapcsoljuk ki a konyhai gépeket is!
  • Ürítsük ki a hűtőszekrényeket, s azokat is áramtalanítsuk!
  • Tegyük rendbe a fiókjainkat!
  • Asztalunkat, polcainkat, az egy oldalas lapokat gyűjtsük össze firkapapírnak, szelektáljuk ki a nem használt papírokat, majd dobjuk bele a papír szemetesládákba!
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés