napelem_TIK

A TIK tetején is állnak a napelemek

Hamarosan végéhez ér az az összegyetemi beruházás, amelynek keretében 24 egyetemi épületre összesen 2754 db napelemet helyeztek el. Az Egyetem évi 28-29 millió forintos megtakarítást remél a napenergia hasznosításából.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


 

TIK napelem

A 100%-ig európai uniós forrásból megvalósuló beruházás során a TIK tetejére összesen 206 db napelemet telepítettek, hasonló számban a Márton Áron Kollégium részesült a berendezésekből. 2012 őszén befejeződtek a munkálatok, a telepítés és az üzembeállítás folyamata, majd megkezdődött a termelés.. A Tanulmányi és Információs Központ napelemei ideális kiegészítői a már négy éve üzemelő napkollektoroknak, amelyek a használati meleg víz előállításában nyújtanak segítséget.

A projekt végeztével az Egyetem villamos energia igényét 7%-ban képes megújuló energiaforrásból biztosítani, mindemellett 2032 tonnával csökken a szén-dioxid kibocsátása.

A Tanulmányi és Információs Központ tején megvalósuló beszerelési munkákról készült galériát a cikk alján tekintheti meg. További képeket a www.facebook.com/SZTETIK oldalon talál.További képek az alábbi galériára kattintva nyithatók meg:


Napelem TIK
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés