Karácsonyi ajándékozás a TIK-ben

Az ünnepek közeledtével a Tanulmány és Információs Központ Igazgatóságának munkatársai gyűjtésbe kezdtek a rászorulók számára. A központban múlt hét óta felhívások útján hirdetik a jótékonysági akciókat, melyeket a TIK vezetősége kezdeményezett.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A központ célja az volt, hogy a nagyszalontai Béke Királynője Gyermekvédelmi Központ kis lakóinak élelmiszercsomagot juttasson el, ezzel is szebbé varázsolva a karácsonyukat. A TIK munkatársai elsősorban tartós élelmiszert, gyümölcsöt illetve mikulás csomagot vittek a rászorulóknak szombaton Nagyszalontára.


Mindeközben a TIK-et is meglátogatta a Mikulás hétfő éjszaka és 50 ajándékcsomagot rejtett el a látogatók által használt helyiségekben. A, központba december 6-án, reggel érkezők meglepődve fogadták a ruhatárolókban, számítógépes kabinetben, az egyetemi kávézóban és a további helyeken elrejtett ajándékokat. Az 50 csomag mindegyike az ajándékok mellett egy-egy jó tanácsot tartalmazott, amely a környezeti terhelés csökkentéséhez ad tippeket a szerencsés megtalálóknak.


Az adományozás és gyűjtés sem hagyott alább és folytatódik tovább, ezért még várják a hasonló jellegű felajánlásokat a központ ügyfélszolgálatán a december 15-ig tartó gyűjtésre, melyet az Ágota Alapítvány javára folytatnak. Az ott élő gyermekeknek elsősorban tartós élelmiszerekre van szüksége, de elfogadnak ruhákat is.


Az év végén, közvetlenül karácsony előtt az igazgatóság munkatársai otthon elkészített bejglit, muffin-t és egyéb süteményeket ajánlanak fel a szegedi hajléktalanszállók lakóinak, és erre biztatják az egyetemi és szegedi polgárokat is. Aki sütésbe kezd, annak mindössze annyi a dolga, hogy a házilag elkészített édességeket a központ Ügyfélszolgálatára leadják, amit a TIK munkatársai elvisznek a hajléktalanszállókra.


Az akciókkal a TIK szeretné tovább erősíteni a társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepét, amelynek a sikerességét a nemrég elkészült látogatói elégedettségi felmérés is igazolja: A felmérésben résztvevők szerint a TIK 4,47-es (5-ös skálán) átlaggal tesz eleget ennek a kötelezettségének, melyet a diákok el is várnak az intézménytől.


Az ünnepek közeledtével arra bíztatnak mindenkit, hogy csatlakozzanak az adományozáshoz, mivel a karácsony a szeretet ünnepe, és mint mondják: adni jó!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés