szintik

Kiköltözik a TIK a SZIN-re

Szeged - Egyedüli zöld szegedi intézményként vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napon (SZIN) a Tanulmányi és Információs Központ (TIK). Az épület a nyáron tovább zöldült.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Két irodánkban fektettünk le újrahasznosított anyagból készült szőnyeget és kitiltottuk a dohányzást a büféből – sorolja változásokat Miskolczi Ágnes, a TIK rendezvény-értékesítője.

A négyhetes nyári bezárás alatt az intézmény dolgozói önkéntes módon is részt vettek a szokásos évi felújításban, festésben, ezen kívül további környezettudatos változtatások történtek az épületben. Tovább erősítik a zöld irodákat: ellenőrző brigádot alapítottak, akik arra felügyelnek, hogy mindenhol szelektíven gyűjtsék a szemetet a kollégák. Megszűntették a hagyományos kukákat, ezentúl minden szinten a szelektívhulladék-gyűjtő szigetekbe kell szemetelnie a látogatóknak. Megszűnnek a papírtörlők is, ezentúl 15 másodpercig üzemelő, energiatakarékos kézszárítók lesznek a mosdókban.

– A SZIN-en többfordulós elemzésekkel keressük majd a fesztivál legzöldebb arcát – tudtuk meg Pacsa Attila online marketing tanácsadótól, aki a TIK kitelepülésének egyik felelőse.

Egyetlen szegedi intézményként lesznek jelen a Zöld Placcon, ahol érdekes előadásokkal és beszélgetésekkel várják a fesztiválozókat délután 1-től 6-ig. Zöld kommandójukba is bárki jelentkezhet. – Mindehhez kellemes háttérzene, ajándéktárgyak, kényelmes ülőhelyek társulnak – fogalmazott Pacsa Attila.


Forrás: délmagyar.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés