2021. szeptember 26., vasárnap

jatik

Könyvtárhasználati változások az SZTE Klebelsberg Könyvtárban

Örömmel tudatjuk, hogy 2020. június 29-én hétfőn az SZTE Klebelsberg Könyvtár is újra megnyitja egyes szolgáltatásait. Az alábbiakban tájékozódhatnak a 2020. június 29. 8:00 órától részlegesen igénybe vehető szolgáltatásaink működési rendjéről és körülményeiről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Aktuális könyvtárhasználati információkElérhető szolgáltatásaink:


 • KÖNYV KÉRÉSE ÉS KÖLCSÖNZÉS
  A kölcsönözni kívánt könyveket, már 2020. június 27. 16 órától az online katalógusunk segítségével lehet kikérni. A kéréseket – az eddigiektől kicsit eltérően – raktári, olvasótermi és különgyűjteményi kölcsönözhető példányokra lehet leadni, otthonról. A katalógusunk használatához itt találnak segítséget.
  Kérés leadására helyben vagy telefonon sajnos nem lesz lehetőség, csak az előzetesen, online beküldött kéréseket tudjuk teljesíteni. Szakolvasótermi példányok kikérésénél javasoljuk, hogy a kérés leadásakor a megjegyzés mezőbe írják bele a kiválasztott könyv kiadási évét – amennyiben a kötet egy bizonyos kiadására van szükségük.
  A kérések teljesítése a leadástól számított 3 órán belül várható, de a katalógus minden esetben tájékoztat a pontos időpontról, amikortól a kért könyvek átvehetők.Kölcsönzésre kért könyvek átvétele: személyesen, a könyvtár Kölcsönző pultjánál. A kölcsönzéshez kérjük, hogy olvasójegyét mindenki hozza magával. Az új kölcsönzésekre határidők és egyéb szabályok terén a kölcsönzési szabályzatunk rendelkezései vonatkoznak. (A kölcsönzésben a helyben olvasható és az éjszakára kölcsönözhető példányok nem vesznek részt.)
 • VISSZAVÉTEL
  a könyvtárunkból korábban kikölcsönzött példányok 2020. június 29-től személyesen is visszahozhatók. Ez a lehetőség minden olvasónk számára elérhető. A rendkívüli zárvatartás alatt nem keletkeztek késedelmi díjak, csak 2020 márciusa előtt már meglévő tartozások fordulhatnak elő.
  A korábban általunk hosszabbított határidők továbbra is érvényben maradnak, tehát aki szeretné, magánál tarthatja a könyveket, amíg azok le nem járnak. Az általunk hosszabbított példányok határideje: szeptember 30. A lejárati dátumok itt ellenőrizhetők.
  Postai úton továbbra is bárkitől fogadjuk a kikölcsönzött könyveket. Címzés: SZTE Klebelsberg Könyvtár – Kölcsönző. Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.
 • BEIRATKOZÁS
  Azon olvasóinknak, akik még a rendkívüli zárvatartás elrendelése előtt iratkoztak be hozzánk az idei tanévre, azoknak teendőjük egyelőre nincsen, a tagságok ugyanis jelenleg szeptember 30-ig érvényesek.
  Azoknak az oktatóknak és hallgatóknak, akik a bezárás alatt online iratkoztak be hozzánk (Modulo-n vagy Nexon-on keresztül) most lehetőségük nyílik az adategyeztetésre, miután teljes értékű könyvtártaggá válhatnak, azaz onnantól kölcsönzésre is lesz lehetőségük, nem csak az online források használatára.
  Azokat is tudjuk fogadni, akik még nem használták korábban könyvtárunkat vagy tagságuk már nem érvényes (és azt újítani szeretnék): 2020. június 29-től az új beiratkozás és a tagság megújítása is lehetséges.
  Kérjük, hogy előzetesen tájékozódjanak a könyvtári beiratkozás feltételeiről a Beiratkozási szabályzatunkban.
 • HELYBEN HASZNÁLAT
  Csak az SZTE oktatói, kutatói és PhD hallgatói számára elérhető a könyvtári állomány helyben használata. Számukra a Zászló utca felőli gazdasági bejáraton keresztül van lehetőség belépni az épületbe. Belépéskor az egyetemi azonosítókártyájukat vagy a könyvtári olvasójegyüket kérjük felmutatni! Könyvtáros munkatársaink segítségét az 1. emeleti olvasóteremben vehetik igénybe.

További tudnivalók:

 • A könyvtár állományának helyben történő használata SZTE hallgatók és a nem egyetemi polgárok számára egyelőre nem lehetséges. Az olvasótermeink, a különgyűjtemények és a számítógépes kabinetek további rendelkezésig a nagyközönség előtt zárva maradnak. Ezen szolgáltatásaink újranyitása a későbbiekben történik majd meg.
 • A könyvtárba kölcsönzési szándékkal érkezőket kérjük, hogy az érvényben lévő egészségügyi-biztonsági szabályokat feltétlenül tartsák be. Ennek érdekében kordonokkal is segítjük az eligazodást a bejárat és a kölcsönző pult között.
 • Késedelmi díjak, tartozások rendezése: személyesen lehetséges; készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel. A rendkívüli zárvatartás alatt nem keletkeztek késedelmi díjak, csak 2020 márciusa előtt már meglévő tartozások fordulhatnak elő.
 • A visszahozott példányokat legalább 72 órán át elkülönítve tartjuk. Így azok a példányok, amelyek mostanában kerülnek visszavételre, később biztonságosan vezethetők vissza a kölcsönzésbe. Az elkülönítés ideje alatt ezek a könyvek nem elérhetők, katalógusból nem kérhetők.
 • Az itt fel nem sorolt szolgáltatásainkkal kapcsolatosan továbbra is kereshetők munkatársaink telefonon (0662/544-6633), a kapcsolati-űrlapon, email-ben (info@ek.szte.hu) vagy hétköznap 10-14 óra között chat-en.

Nyitva tartás: hétköznapokon 8-16 óra között.

 


Információk SZTE oktatók, dolgozók számáraInformációk SZTE hallgatók számára

Az SZTE hallgatóinak lehetőségük van a MODULO rendszer segítségével távolról beiratkozni könyvtárunkba. Ehhez el kell fogadniuk az elektronikus könyvtári belépési nyilatkozat feltételeit. Az e-forrásokhoz való hozzáférés csak beiratkozott SZTE polgárok számára elérhető.Online források otthonról

Amennyiben további kérdések merülnének fel olvasóinkban, várjuk leveleiket az info@ek.szte.hu címre. A beérkező levelekre 24 órán belül igyekszünk válaszolni, de chat szolgáltatásunk is elérhető hétköznapokon 10-14 óra között.

A Szegedi Tudományegyetem kapcsolódó intézkedései a következő oldalon érhetőek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés