A Zöld Egyetem

Központban a fenntarthatóság és a környezettudatosság! - Karbonlábnyom-számítás a TIK épületében

A Szegedi Tudományegyetemen a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért ez évben a TIK épületére teljeskörű karbonlábnyomszámítást végez. A projekt meghatározó része az SZTE TIK épületében dolgozók, valamint az oda látogatók karbonlábnyomának kalkulációja, amelyhez látogatóink közreműködését kérjük!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Az „egyetem szíveként” is emlegetett, Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában, röviden a TIK-ben, mindig is fontos szerepet játszott a környezettudatosság és a fenntarthatóság. A környezetvédelem fontossága nem csupán rendezvényeink témájaként jelenik meg (Csomagolásmentes nap, Föld Órája, Föld Napja, stb.), hanem a mindennapjainkban is kitüntettet szerepet kap (pl. szelektív hulladékgyűjtők).

Ugyancsak nagy hangsúlyt fektetve a környezetvédelemre Magyarország legzöldebb egyeteme, a Szegedi Tudományegyetem idén együttműködik a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szakértőivel és teljeskörű karbonlábnyom-számítást végez a TIK épületére vonatkozóan. A projekt része a központba érkező hallgatók, dolgozók és látogatok karbonlábnyomának kalkulációja.

A szükséges adatok megismeréséhez készült egy kérdőív, amelynek kitöltési ideje nagyjából 15 perc. A kérdőív kitöltésén keresztül Ön is hozzájárulhat a projekt sikeréhez, hiszen minden kitöltött kérdőív az abban szereplő válaszok révén nagy segítséget jelent a karbonlábnyom-számítás elvégzésében, és a rá épülő programok kialakításában. Emellett a kitöltőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy végiggondolják, mennyire élik környezettudatosan mindennapjaikat.


A teljeskörű karbonlábnyom-számításon felül a projekt célja továbbá az SZTE TIK épületébe látogatók, oktatók, hallgatók szemléletformálása, érzékenyítése a környezettudatos, fenntartható életmód felé.

A felmérés eredményeit a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szakértői külön fogják összefoglalni, illetve ősszel egy workshop keretében teljes körűen bemutatják majd az érdeklődőknek.

Minden kitöltést köszönünk!


A kérdőív az alábbi linken érhető el:


A TIK látogatóinak karbonlábnyoma - 2019

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés