szeged

XV. MAGYAR SZÁMÍTÓGÉPES NYELVÉSZETI KONFERENCIA

A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizenötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát január 24-25-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizenötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát.


A konferencia a nyelv- és beszédtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fő célja az elvégzett vagy folyamatban lévő kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetőség nyílik hallgatói projektek, illetve a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is.


A konferencián a legkiemelkedőbb előadást és szakmai teljesítményt bemutató kutatót a "Legjobb Cikk Díja" odaítélésével jutalmazza a programbizottság, továbbá idén először kerül bevezetésre a "Legjobb Bíráló Díját" is, így elismerve a magyarországi nyelv- és beszédtechnológiai kutatások kiemelkedő eredményeit, továbbá a bírálók sokszor fáradságos, ámde nélkülözhetetlen munkáját.


Az eseményről bővebb információ:http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2019

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés