nőnap_2018

Nőnapi rendezvény a TIK-ben

Nemzetközi Nőnap alkalmából az SZTE TIK Igazgatósága és a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületének társszervezésében a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartandó rendezvényt szervez, melyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Lányokat, nőket, édesanyákat és mindenkit, aki szeretne egy napra a női lét szépségében és nehézségeiben elmerülni. Minden olyan nőt, akit érdekel testének működése, egészségének megőrzése, védelme. Mindenkit, aki szeretne alapvető önvédelmi fogásokat tanulni. Akit érdekel, hogyan változott a nők társadalomban betöltött szerepe, saját testükhöz való viszonyuk az évezredek során. Azokat a nőket és férfiakat is egyaránt akik szeretnének környezettudatosan élni és zöld háztartást vezetni. Ezen látogatóink számára kínál érdekes és színes programokat a Nőnapi rendezvényünk.plakatÍzelítő a programokból:

Minden hölgy vendégeinknek egy-egy szál virággal kedveskedünk a Plazma Pont jóvoltából.

 

 • Képcsarnokunk - Ahol a látogatóink barangolhatnak olyan nők történeteiben, akik sokat tettek közösségükért, munkájukkal változtattak a világon.
 • Egészségsarok – Egészségnevelőink elkalauzolják az érdeklődőket a női egészségvédelemben, felvilágosítást nyújtanak a HPV vakcinával kapcsolatban, felhívják a figyelmet az oltás beadatásának fontosságára (szórólapokat, ismeretterjesztő füzeteket is osztunk), ismertetik a helyes emlő önvizsgálatot emlőmodellen.
 • Szépségsarok – KiwiSun és a Lélekmadár képviseletében.
 • Sminksarok – Az AVON jóvoltából a program teljes ideje alatt ingyenes sminkelést vehetnek igényben a női látogatóink.
 • Önvédelmi oktatás - középiskolások, egyetemisták és minden érdeklődő megismerkedhet az önvédelem alapjaival, elsajátíthatja a kulcsmozdulatokat Kun István mesteredzőtől.
 • Kreatívsarok – SZTE Alma Mater jóvoltából, ahol egész nap előtérbe helyezhetjük kreatív énünket. Az aktivitás során minél többen fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt, hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.
 • Környezetbarát háztartási praktikák.
 • A Tappancs Állatvédő Alapítványtól meglátogatnak minket a terápiás kutyusok. "Sok Boldog Nőnapot Kívánnak a Tappancs Állatvédő Alapítvány mentett kutyusai, cicái és dolgozói, három képviselőjük Molly, Nala és Stella bemutatójával."

––––––––––––

Előadások 20-25 perces blokkokban:

 

 • 10:30-as kezdettel a Országos Vérellátó Szolgálattól Dr. Tápai Katalin - Miért legyünk véradók?! című előadást fog tartani. Délután pedig 14 órától 16 óráig a rendezvény keretében véradást szervezünk.
 • 13 órás kezdettel Hajdu Éva előadása „Nőkről kívül, belül” címmel.
 • 14 órás kezdettel Dr. Kovács Szilvia pszichoterapeuta tart előadást „Női lét, szexualitás” címmel, melyben végigvezeti hallgatóságát a nőiség témakörén, hogyan változott a női szerep az évezredek során.
 • 14:40 órás kezdettel Miskolczi Ágnes kongresszusi központ vezető előadása a „Környezettudatos életvitel női szemmel” címmel
 • 15:30 órás kezdettel a Mályvavirág Alapítványtól Nagy-Tóth Ildikó: A Méhnyakrák megelőzése a Mályvavirágok szemével, című előadást fog tartani.

 

Azon résztvevők között, akik a rendezvény legalább 2 állomásán részt vesznek, ajándékokat sorsolunk ki.

 

A tombola fődíja 1 fő részére szóló repülőgép vezetés!

 

A program díjmentesen látogatható!

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

***A programváltozás jogát fenntartjuk.****

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés