2022. augusztus 11., csütörtök

Stresszmentes nap

Stresszmentes nap a TIK-ben

A Stresszmentes nap április 25-én 10:00 órától a TIK főbejárata előtti füves részen, és a kiállítási térben kerül megrendezésre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A stressz korábban olyan orvosi szakkifejezés volt, ami a szervezetnek különböző ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölte, mára már az értelme sokkal hétköznapibb, és nagyjából a folyamatos feszültséget, vagy tartós idegességet jelenti. Ezen állapot eléréséhez azonban általában több, negatív ingerre adott válaszreakció szükséges a szervezet részéről. Az ilyen idegállapot tartós fennállása pedig súlyos egészségkárosodást eredményezhet.


Ez ellen kíván fellépni az SZTE TIK csapata, akik az április 25-i napot a stresszmentesség jegyében tartják meg!


Az egész napos rendezvény keretei között számtalan mozgásforma várja a kedves érdeklődőket: ping-pong bajnokság, tollaslabda, és röplabdázás. Emellett lesznek társasjátékok is, valamint egész napos chillezés a napágyakon. A sport és pihenés mellett szakképzett pszichológusokkal lehet beszélgetni, személyes tanácsadás keretei között arról, hogy hogyan is lehet a stressz mennyiségét csökkenteni, illetve annak felhalmozódását elkerülni.


Programok:
- Rapid tanácsadás a Forráspont Lelki gondozó Szolgálat szakembereivel:

  • Keszeli Ilona - 10.30 - 12.00
  • Gellénné Kunos Margit - 14.00 - 16.00


- A Pszichiátriai Klinika 3 szocioterápiával készül:

  • Mozgásterápia
  • Játékterápia
  • Edukáció


A nap folyamán a Margaréta pizzéria jóvoltából frissen sült pizzákkal is készülünk, hogy az éhség ne mehessen az idegeinkre, valamint bio kávékat is lehet kóstolni. Emellett meglátogatnak minket a Tappancs Állatvédő Alapítványtól terápiás kutyusai is.


Várunk szeretettel mindenkit április 25-én 10:00 órától a TIK főbejárata előtti füves részén, és kiállítási terében. Szabaduljunk meg a sok feszültségtől együtt! A résztvevők között pedig értékes ajándékokat is kisorsolunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés