PsychArt 24 Művészeti Maraton

Az idei évben először Szegeden az SZTE Pszichiátriai Klinika támogatásával és közreműködésével kerül megrendezésre a PsychArt 24 Művészeti Maraton a Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria szervezésében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Időpont:
2017. szeptember 22. 12.00 – szeptember 23. 12.00


Helyszínek:

Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK)
(6722 Szeged, Ady tér 10.)
Semmelweis Egyetem Elméleti Oktatási Központ (EOK) Aulája
(1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-41)24 óra, 25 kiló festék, 60 festőállvány, 400 ecset, többszáz résztvevő


Az esemény két helyszínen zajlik egy időben: Budapesten és Szegeden, a két város közös együttműködésének köszönhetően élő közvetítés keretében jön létre a program a Magyar TELEKOM támogatásával. A Magyarországon egyedülálló esemény 24 órájában vállalkozó szellemű jelentkezők dolgoznak majd együtt, hogy bebizonyítsák: a művészet mindenkié. Várjuk a művészetet értőket és kedvelőket alkotni a PsychArt 24 festőmaratonra, ahol együtt alkot kortárs művész és art brut művész, laikus és professzionális művész. Mindenki a tehetségét, művészetét hozza és mutatja meg alkotásában, tiszteletben tartva a másik művészetről, alkotásról kialakított nézeteit.


A TIK (szegedi helyszín) napi átlagos látogatottsága 3.500 – 4.000 fő közé tehető. Az épület oktatási és találkozási tér egyaránt. Ezen létszámhoz adódnak hozzá a maraton vendégei.


Szeretettel várunk minden az alkotás, önkifejezés iránt érdeklődő személyt, diákokat, fiatalokat, idősebbeket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés