szelektiv

Szelektív hulladékgyűjtők a hódmezővásárhelyi kollégiumban

A Szegedi Tudományegyetem számára kiemelten fontos a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elősegítése, ezért minden olyan lehetőséget igyekszik kiaknázni, melynek keretei között ezzel kapcsolatos megoldások kerülhetnek beszerzésre, fejlesztésre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldésA Regional Environmental, Science and Technology, and Health Hub Office for Central and Eastern Europe of the U.S. State of Department, a Central European University és a Sustainable University Network által együttesen kiírt pályázat keretei között szelektív hulladékgyűjtők kerültek kiosztásra olyan intézmények között, ahol eddig ilyen konténerek kihelyezése nem történt meg.


A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Infromációs Központ igazgatósága vállalta magára a feladatot, hogy elkészíti az igényfelmérést, majd a lehetőségeknek megfelelően szétosztja az ingyenesen beszerzett szemeteseket.


szelektiv


A Hódmezővásárhelyen található Mezőgazdasági Kar Kari Kollégiuma lett a szerencsés, aki a pályázat keretei között 35 darab szelektív hulladékgyűjtő konténer büszke tulajdonosa lett. A diákszálláson eddig ilyen fajta szemét elkülönítésre nem volt lehetőség, csupán a PET palackoknak volt külön szemetes biztosítva. Gyarmati László, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjának igazgatója elmondta, hogy:

„Az egyetem és a TIK számára is nagyon fontos, hogy a környezetvédelem minden téren megjelenjen az universitas épületeiben. Örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen lehetőségekből egyre több érkezik és ezeknek köszönhetően egyre nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni a fenntarthatóságra. Reméljük, hogy a hódmezővásárhelyi kollégium minden lakója használni fogja majd az új hulladékgyűjtő edényeket!”

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés