2022. augusztus 11., csütörtök

beiratkozas

Beiratkozás a TIK-ben

A Szegedi Tudományegyetemre évente több ezer hallgató érkezik azzal a szándékkal, hogy az általa választott tudományterületen elmélyítse ismereteit és pár éven belül diplomára tegyen szert.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Nem volt ez másképp idén nyáron sem, mikoris több, mint 6500 gólya nyert felvételt a szegedi universitas berkeibe. Ám a felvételi után indulnak csak az érdekes feladatok, hiszen következik a beiratkozás. Hogy ez a lépés meglegyen, a rengeteg diáknak el kell látogatnia a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, mely mint minden évben most is számtalan érdekességgel, feladattal, játékkal és nyereménnyel várt mindenkit.


beiratkozas1A Beiratkozási kampány keretei között számtalan kitelepülő várta a hallgatókat, akik a Hallgatói Szolgáltató Irodába érkeztek. Többek között a Szegedi Dóm Lágotató Központ mellett a Naturtex-SZTE-Szedeák, a Fogorvostudományi Kar és természetesen az SZTE TIK is képviseltette magát egy standdal.


Az SZTE TIK csapata alapvető információk mellett rengeteg érdekességgel látta el a friss egyetemisákat. A Központ standjánál az érdeklődők feliratkozhattak a GreenFo-ra, mely havi rendszerességgel, környezettudatossággal kapcsolatos információkat és rendezvényajánlót tartalmaz. Mindemellett a jó öreg Ígéretfa is előkerült, melynek „Mit vársz ettől a szemesztertől?” kérdésére ezernyi válasz érkezett. A legtöbben sikeres vizsgákat, élményeket, jó bulikat vagy épp órákat, krediteket kértek az Ígéretfától. Azonban volt olyan egyén is, aki rovásírás segítségével terjesztette elő ígéretét a fára.


beiratkozas2Természetesen a lelkes ígérettevők cserébe ajándékokat is kaptak, sőt, akik még a zöld kvízeket is kitöltötte részt vett a sorsolásokon, melyek keretei között mindkét héten nagy értékű ajándékcsomagok kerültek kiosztásra.


Aki ajándékra szomjazott választhatott más játékaink közül is: egyetem ismereti kvíz, zöld kérdőív. Csak pár a számtalan érdekesség közül.


Egyetemi ismeretei kvízünkkel szerettük volna a gólyákhoz közelebb hozni mind azt, amit az SZTE-ről tudni érdemes: milyen karok vannak, mit is érdemes tudni a szegedi universitas-ról, milyen fórumokat érdemes figyelni, ha releváns információt szeretne kapni stb.


Zöld kérdőívünk segítségével a hallgatóknak betekintést engedtünk az egyetem környezetbarát létébe, melynek köszönhetően az SZTE egy újabb világrangsoron, az UI Green Metric-en szerepel igen előkelő helyen. Központunk, mint az Egyetem Zöld Szíve fontosnak tartja, hogy minden ide érkezőt tájékoztasson és lehetőleg a fenntarthatóság felé vezető úton elindítson.

 

Az események készült további fotókat megtekinthetik Központunk Flickr oldalán!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés