szent-gyorgyi_napok

Kitüntetések és továbbképzés a XIII. Szent-Györgyi Napokon

Az SZTE XXIII: Szent-Györgyi Napok programsorát idén is a Richter Tudósklub nyitotta, a 4 kar közös díjátadó ünnepsége után szakmai továbbképző előadások zárták. Szent-Györgyi Albert születésének centenáriumi évében, 1993-ban határozták el, s azóta minden év őszén megtartják a szegedi egyetem egészségtudományi karainak és a klinikai központnak e több napos, ünnepi rendezvény-sorozatát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem egészségtudományokhoz kötődő 4 karának, a klinikáknak, az ott dolgozóknak immár 23. éve kitüntetett rendezvénye a Szent-Györgyi Napok. Ilyenkor a nemzetközi eredmények tükrében pillanatnak munkájukra és eredményeikre az SZTE Általános Orvostudományi Kar, az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, az SZTE Fogorvostudományi Kar, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar és az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ vezetői és munkatársai.

 

Időszerű téma, az Adherencia – az egyenrangú partnerség gyümölcse című előadás mozgatta meg a Richter Tudósklub:interaktív programjának résztvevőit a XXIII: Szent-Györgyi Napok nyitó napján, 2016. november 17-én.

 

Az egészségtudományi karok és a klinikák közös, az elmúlt egy év keresztmetszetét adó és díjátadó ünnepségét 2016. november 18-án tartották az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében.


galeria
A rendezvényen készült fényképek itt megtekinthetőek.
 

A Nobel-díjas rektor öröksége

Főhajtás a nagy elődök, különösen Szent-Györgyi Albert emléke előtt; tudományos seregszemle; az egészségtudományok ünnepe és a számvetés ideje a szegedi egyetemen a Szent-Györgyi Napok – emlékeztetett Martinek Tamás egyetemi tanár. A Szegedi Tudományegyetem közkapcsolati rektorhelyettese köszöntötte az intézmény vezetése nevében az SZTE 4 egészségtudományi kara és klinikai központja több napos rendezvényét, a XXIII. Szent-Györgyi Napokat. – Idén is méltán irányítja magára a figyelmet a Szegedi Tudományegyetemnek az élettudományokhoz kötődő négy kara és a klinikai központ, hiszen nehéz financiális körülmények közepette értek el jelentős eredményeket. A szegedi orvos– és gyógyszerészképzés messze földről vonz ide tanulni egyetemistákat – hangsúlyozta. Kiemelte: jórészt az SZTE most ünnepelt karain végezett tudományos munka teszi lehetővé, hogy még mindig jegyzett egyetem a különböző rangsorokban az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés