2024. március 28., csütörtök

Színek, formák, végtelen tér – rejtett távlatok a TIK-ben

Olasz Attila festőművész kiállítása március 1-je és 14-e között tekinthető meg a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Színek, formák, végtelen tér. Van valami megfoghatatlan egyensúly abban, ahogyan a formák valóságtükrözése és a művész gondolatainak szimbiózisa egy új és izgalmas alkotásban válik önálló életté. Képzelet, valóság, rejtett titkok üzenete ez a művész és műkedvelő között. Olasz Attila festőművész kiállítása Rejtett távlatok címmel március 1-je óta tekinthető meg TIK-ben. A tárlatot Tóth Attila művészeti író nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. A rendezvényen közreműködött Cserenyec Dóra gitárművész is, aki zenei előadásával fokozta tovább a kiállítás színességét. A nagy érdeklődést mi sem bizonyította jobban, mint a zsúfolásig megtelt előcsarnok, ahol tanár és diák cserélhetett eszmét a művész alkotásairól.

A szegedi születésű Olasz Attila már gyermekkora óta szerelmese a rajzolás és festés művészetének. Első diplomáját a Szegedi Tudományegyetem rajz-művelődésszervező szakán szerezte. Később a Pécsi Tudományegyetem festőművész szakán folytatta tanulmányait. Számos önálló és csoportos kiállítással büszkélkedhet az ország különböző pontjain, rangos művészeti galériákban. Az elmúlt évek alatt olyan neves folyóiratok közölték munkáit, mint például a Balkon, a Hitel vagy a Magyar Napló.

Olasz Attila képeiben fontos szerepet játszik a tértagolás. Alkotásaiban az áthajló, egymásba átfolyó, tükröződő formák mellett a plasztikus, gyűrt, anyagszerű alakzatok is jelen vannak. A kép terébe különböző irányokból behatoló alakzatok megbontják a konvencionális alkotást. A művész munkáira jellemző a mozgás, a dinamika és az erőteljes formálás.

A Rejtett távlatok című kiállítás március 14-ig tekinthető meg a TIK aulájában, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Veres Imre

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés