2024. március 28., csütörtök

Óriási érdeklődés az SZTE Tavaszi Állásbörzén

Negyven kiállító, közel húszféle program, több mint 2 ezer látogató – ez az SZTE Tavaszi Állásbörze mérlege. Március 13-án az SZTE TIK-be várta az egyetemistákat a szervező SZTE Karrier Iroda. A hallgatók gyakorlati és munkahelyet is kereshettek maguknak a kiállító cégek közül.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

allasborze3– Minden várakozásunkat fölülmúlta a XVIII. SZTE Tavaszi Állásbörze és IV. Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéje iránti érdeklődés. A kiállító cégeknek már délelőtt újra kellett nyomtatniuk a regisztrációs lapokat, és hamar elkapkodták a promóciós anyagaikat is – tudtuk meg Sinkó Máriától. A rendezvény szervezője érdekességként elmondta: még a fővárosból is érkeztek egyetemisták, hogy az ExxonMobil állásinterjúján részt vegyenek.

 

Az SZTE összes karáról jöttek érdeklődők a börzére. Sőt, olyanok is megfordultak a rendezvényen, akik nem a szegedi egyetem hallgatói. Egy indiai férfi például feleségének keresett állást – minden kiállítót végigkérdezett. Az ország minden tájáról, Csongrád megyéből és Szegedről összesen negyven cég várta a hallgatókat, köztük a CAS Sofrtware Kft. – Azok az egyetemisták, akik célirányosan érkeznek hozzánk, képzésen is részt vehetnek, melyet anyagilag támogatunk – tudtuk meg Belák Henriettől. Az informatikai cég ügyvezető-helyettese elmondta: 20 SZTE-s hallgatót foglalkoztatnak, sokan jelentkeznek hozzájuk a GTK-ról és a BTK-ról is.

 

A szervezők közel húszféle programmal készültek: a résztvevők segítséget kaptak angol nyelvű önéletrajzuk és motiváció levelük megírásában a HAESF Ösztöndíj Alap standjánál. Önéletrajzukhoz megfelelő fotót is készíttethettek magukról a helyszínen a Pink Petra Photography közreműködésével.

 

Az előadótérben szakmai előadásokat hallgathattak meg az egyetemisták. A CSMKH Munkaügyi Központ, a Nemzeti Pályainformációs Központ és a Europe Direct Szeged szakértői aktuális kérdéseket beszéltek át a hallgatósággal. A Dél-alföldi Grafológia Centrum, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Karrier Iroda munkatársai és Nádudvari Gabriella stíluskommunikációs mentor közreműködésével pedig grafológiai, pályaorientációs, karrier- és stíluskommunikációs tanácsadáson is részt vehettek az érdeklődők.

 

Állásbörzét legközelebb október 15-én szervez az SZTE Karrier Iroda.

 

Állásbörze galéria
Az eseményen készült képek itt megtekinthetők

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés