2024. március 28., csütörtök

Neves előadók és új témák a VII. Szegedi Diabétesz Napon

Idén október 12-én és 13-án hetedik alkalommal gyűlik össze az orvosi szakma a diabétesz helyzetének megvitatására.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nagy érdeklődéssel kísért rendezvénysorozat – melynek az SZTE Tanulmányi és Információs Központ ad helyet – konferencia, bemutató és szakmai továbbképzés is, amin a hazai belgyógyászok, neurológusok, az egészségügy területén dolgozó és kutató szakemberek vesznek részt. A programot Holzinger Gábor, az SZTE Általános Orvostudományi Kar I. sz. Belgyógyászati Klinika főorvosa nyitotta meg, majd a téma neves előadói tartottak izgalmas és tanulságos előadásokat, s így lesz ez a második napon is. Szó volt többek között a diabéteszes neuropátiáról, a 2. típusú diabéteszről, a betegség szemészeti és egyéb szövődményeiről, valamint az otthoni vércukorszintmérés jelentőségéről.

A szimpóziumokon tizenöt gyógyszergyártó és két gyógyászati eszközt gyártó vállalkozás is bemutatkozott. A cégek a kihelyezett standoknál történő felvilágosítás és tájékoztatás mellett saját előadásokkal is színesítették a konferencia programjait. Különösen nagy érdeklődés övezte a rendezvényen először részt vevő optikai szakértőket. A cukorbetegség szövődményeként jelentkező látásvesztést megelőzendő bemutattak egy korszerű vizsgáló berendezést, amely egy gyors és egyszerű szűrővizsgálattal kimutathatóvá teszi a szemfenékben a betegség jeleit.

A kiállítás és az előadások is elsősorban szakmai közönségnek, diabetológusoknak, belgyógyászoknak, háziorvosoknak, szakápolóknak és az orvosi, egészségügyi karok hallgatóinak szólnak, mivel maga az esemény egyúttal akkreditált képzést nyújt. Az összejövetelen megjelenők túlnyomó része úgy gondolta, a hasonló konferenciák jelentik a legjobb alkalmat arra, hogy felfrissíthessék a tudásukat, s megvitassák a hagyományos és új gyógyászati módszereket. Mind a szervezők, mind a résztvevők sikeresnek ítélték a rendezvényt, és szilárd meggyőződésük, hogy a sikere a jövőben is töretlen lesz.

 

Őszi Tamás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés