egyetem_bora

Naparany a szegedi egyetem egyik bora

Vinum Academiae at Universitatis. Ez a címke került a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága közös borát tartalmazó palackokra. A nemes nedű immár universitás ajándék.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A borok tudósai a tudósok borát keresték 3 március eleji délutánon át. 166 palackot nyitottak ki, mert 83-féle nedűt kóstolt meg az erre vállalkozó 10 professzor. A Kárpát-medence tájainak adottságait, és 23 borász szaktudását is összemérték a Szegedi Tudományegyetem és Toth_Gabora Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága borbírái – a Tóth Gábor, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet tanszékvezető egyetemi tanára vezetésével, a Borválogatás szaküzlet közreműködésével. A szegedi SZAB-székházban rendezett, 2012. március 3-án lezárult versenyen a nedűk közül idén először 3 kari bor is kiemeltek. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Bölcsészettudományi Kara immár saját bort kínálhat majd ünnepein, vendégeinek, polgárainak. Több kategóriában állhat egymás mellett egy-egy palack, amely a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága közös borát tartalmazza, rajta a címke: Vinum Academiae at Universitatis.

Nemes ajándék is lehet immár a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága közös bora: középkategóriás fehérborként a Béres Naparany cuvee, vörösborként a Takler Cabernet Franc, roséborként a Bárdos; prémiumkategóriás fehérborként a Royal Tokaj Szent Tamás furmint, prémiumkategóriás vörösborként a Riczu Cabernet Sauvignon.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara büszkélkedhet immár saját prémium kategóriás fehérborral: Béres Diókút hárslevelű, vörösborral: Brutler Syrah; közép kategóriás roséborral: Koch (Villány), vörösborral: Koch Cabernet Sauvignon (Hajós), fehérborral: Laposa szürkebarát.

Nem csupán az orvosok kiváltsága, és öröme, hogy a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara választott magának prémium kategóriás fehérbort – ez a Royal Tokaj Duloválogatás furmint, prémium kategóriás vörösbora pedig: a Riczu Merlot.

A bor gyógyszer is: a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán most a prémium kategóriás fehérbor a Béres Omlás furmint, a prémium kategóriás vörösbor pedig a Blum Cabernet Sauvignon barrique.

Egészségünkre!

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés